Здравейте,
В предпоследното съдебно заседание вещото лице си лъжеше за най-обикновени кв. метри, изкара нещо, което струва 10лв. да струва 800лв., измисли и добави разходи, които не са му били поставяни като задача, не използва доказателства по делото, а си измисли негови цифри вместо доказателствата и още милион други. Когато му беше казано в съда да си оправи тук-там експертизата, той просто не се яви на следващото заседание, нито е дал поправена експертиза, просто изчезна в небетието. И съдийката и адвокатката ми бяха ок с това. След като той не си е свършил работата и не се е появил на второто заседание не би ли трябвало поне да му се изиска да върне някакви пари? И след като изискам друга експертиза, която няма да има цифрите поне за кв. метри, които той е преувеличил, да оставим останалото, не би ли трябвало по някакъв начин да има някакво наказание за лъжите, които е изрекъл пред съда, след като се е заклел да казва истината?
Не е нормално да отидеш на заседание и да кажеш милион лъжи и като те хванат в крачка да си подвиеш опашката, да прибереш парите за експертизата и да се правиш на ударен и да не се появяваш на повече заседания. Какво трябва да направя в дадената ситуация?
Благодаря!
- Дата и час: 22 Яну 2025, 08:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
лъжи от вещо лице
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: лъжи от вещо лице
Големи глупости пишете!
Ако страните имат въпроси относно експертизата - задават ги по време на ОСЗ.
Ако я оспорват изцяло или частично - може да се назначи повторна, тройна, петорна ...
Страната, поискала експертиза - внася депозита преди изготвянето, но вещото лице ги получава (може и по-голяма сума) - само ако експертизата се приеме от двете страни! Няма нищо за връщане.
Ако страните имат въпроси относно експертизата - задават ги по време на ОСЗ.
Ако я оспорват изцяло или частично - може да се назначи повторна, тройна, петорна ...
Страната, поискала експертиза - внася депозита преди изготвянето, но вещото лице ги получава (може и по-голяма сума) - само ако експертизата се приеме от двете страни! Няма нищо за връщане.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Здравейте,
Благодаря за отговора! Бяхте полезен!
Аз ако бях наясно как стоят нещата, нямаше да питам тук, не знам защо трябва да казвате, че пиша глупости.
Благодаря!
Аз ако бях наясно как стоят нещата, нямаше да питам тук, не знам защо трябва да казвате, че пиша глупости.
Благодаря!
- chaika
- Младши потребител
chaika написа:Здравейте,
Благодаря!
Добре - игнорирайте първото изречение, че нямам възможност за редактиране!
Но пък Вие - не бързайте да обвинявате, преди да сте наясно с подробностите!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
Хубаво е да се предизвика теоретичен разнобой.
Първо е нормално да се определят параметрите на задачата предварително - какво трябва да се изследва.
При оспорването е нормално - да се вкарат практически примери от решения - в които се споменават подобни експертизи. Това е разнобой.
Първо е нормално да се определят параметрите на задачата предварително - какво трябва да се изследва.
При оспорването е нормално - да се вкарат практически примери от решения - в които се споменават подобни експертизи. Това е разнобой.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
chaika написа:Когато му беше казано в съда да си оправи тук-там експертизата, той просто не се яви на следващото заседание, нито е дал поправена експертиза, просто изчезна в небетието. И съдийката и адвокатката ми бяха ок с това.
.... не би ли трябвало по някакъв начин да има някакво наказание за лъжите, които е изрекъл пред съда, след като се е заклел да казва истината?
Не става ясно какво означава да си оправи тук-там експертизата? Съответно прието ли е заключението или е оставено за следващо заседание след "оправянето" и тогава да се разпореди плащане.
Относно наказанието за вещото лице - има чл. 291 НК.
Трябва да обсъдите отново с адвоката и ако се прецени - да упълномощите друг или той да преупълномощи.
- kpts_
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|