начало

Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото

Постановление на Апелативна Прокуратура

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постановление на Апелативна Прокуратура

Мнениеот julia » 12 Мар 2008, 05:13

Записано е в него , че подлежи на обжалване, но не е посочен срок , нито органа пред който може да се обжалва. Простете за некомпетентността ми , но бихте ли ме насочили .
julia
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 12 Мар 2008, 08:29

Няма законовоопределен срок за обжалване - когато решите, тогава можете да го обжалвате пред ВКП. Само гледайте да не изпуснете давностния срок за престъплението, за което сезирате прокуратурата - тогава пак ще можете да обжалвате, но просто няма да има смисъл.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот julia » 12 Мар 2008, 12:32

Благодаря за бързия отговор.
Изненадана съм , че няма срок за обжалване. Те наистина ги изпращат по пощата тези постановления ,но...
julia
Потребител

Мнениеот PRBlaw » 19 Мар 2008, 20:14

Постановленията на прокурора не влизат в сила. Те могат да бъдат обжалвани по общия ред пред по-горестоящия прокурор по реда на чл.200 от НПК. За постановленията за прекратяване и спиране НПК казва, че те се обжалват пред 1-воинстанционния съд в 7-дневен срок от получаване на постановлението.
PRBlaw
Младши потребител

Назад към Наказателно право