начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Регистрация на фирма и постоянен трудов договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на фирма и постоянен трудов договор

Мнениеот atodorov » 19 Дек 2012, 00:06

Здравейте,

Имам една бизнес идея и искам да регистрирам еоод. Надявам се да имам успех.

Проблемът е че в момента работя на постоянен трудов договор и не искам да уведомявам работодателя, че имам идея да пробвам нещо мое.

Та ако направя дружество и съм управител на дружеството, трявба ли да уведомявам работодателя си.
Защото от една страна ще трябва да си плащам осигуровки като управител, а от друга работодателя ще ми плаща осигуровки като служител.
atodorov
Нов потребител

Re: Регистрация на фирма и постоянен трудов договор

Мнениеот eurolinker » 28 Дек 2012, 00:31

Та ако направя дружество и съм управител на дружеството, трявба ли да уведомявам работодателя си.
Не сте задължен, освен ако в самия ви трудов договор не се сте се задъжили за обратното (което е малко вероятно).
Защото от една страна ще трябва да си плащам осигуровки като управител, а от друга работодателя ще ми плаща осигуровки като служител
. Тук задавате ли въпрос? По-скоро "не"...Но сте прав(а) - осигурявате се, но на различни основания.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Търговско право