начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

защита от дискриминация

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот nikoy » 31 Юли 2006, 09:56

Естествено, че има други такива случаи като твоя.Явно това са някакви общо приложими методи на държавната администрация които граничат с престъпление, свързано с тотално нарушаване на човешките права.Има един сравнително нов закон за защита от дискриминация,а от скоро действа и такава институция - Комисия за защита от дискриминация, но ако предприемеш някакви мерки неминуемо скандала ще излезе извън работното място.Другият вариант е да потърсиш съдействие от началниците над прекия ти ръководител.
nikoy
Потребител

Мнениеот pldimov » 01 Авг 2006, 15:29

Варианти има много.
Но досега не съм виждал, някой да е тръгнал срещу началника си и да е излязъл победител. Имай го впредвид.!
pldimov
Нов потребител

Мнениеот nat » 04 Авг 2006, 10:07

Има няколко варианта за противодействие. Тяхното прилагане зависи от вида на отношението, по което лицето полага труд - трудово или служебно. Обаче тормозът в някои по-прикрити форми почти не се поддава на доказване. Обикновено действията, чрез които се упражнява тормоза, са облечени в законосъобразна дрешка.
за да се раздуха рабатата с прилагане на тормоза, човек трябва да притежава яки нерви и страхотен хъс. По-просто е да се отвърне на поведението със същото. За тази цел бюрократичните принципи и тяхното стриктно спазване, както и формалните изисквания на КТ и ЗДСл и Устройствените правилници на администариите дават добри възможности. Просто не се работи нищо, на което няма резолюция или не е разпоредено писмено с точно указване на името на отговорния и всичко, което е изработено, се удостоверява отново писмено по един или друг начин - вх. №, подписи на трети лица, копия от получени или разпределени документи, докрадни до трути лица, като в същото време се правиш на луд за устни разпореждания. И един друг принцип - никога ама никога не споделяш каквито и да е лични подробности в работата пред никого или пред възможни свързани служебно или неформално със службата лица.
Ако не си готов за съдебна битка и/или излизане от системата прякото противопоставяне не върши работа - винаги могат да спретнат дисциплинарно наказание. На по-вишестоящи не разчитай, не се знае дали тормозещия и другия шеф не действат в комбина и има две максими - "гарван гарвану око не вади" и "няма вечни приятели има вечни интереси".
nat
Потребител

Мнениеот nikoy » 04 Авг 2006, 10:40

Становището на нат ми хареса. Киро,като чели това е единствения възможен вариант, но наистина ти трябват железни нерви и много хъс повярвай ми знам го от опит.
nikoy
Потребител

Мнениеот nat » 04 Авг 2006, 11:48

Че как няма Ви хареса като го прилагам на практика и знам к'во е. И то при положение, че съм юрист и работя служебно с подобна материя. В случая с тормоз търпението и чакането му е майката докато ти падне на мушката под една или друга форма. Пък после к'вото сабя и вътрешното убеждение на контролния орган или съда покаже. Същото е при всеки вид тормоз. Който се е пробвал да приложи на практика Закона за защита от домашно насилие, Закона за закрила на детето и Закона за защита от дискриминация знае за какво става дума
nat
Потребител

Има ли други случаи подобни на твоя ?!?

Мнениеот justify » 16 Авг 2006, 02:25

има една максима, от която ми става по-леко в ежедневието - "когато всичко се прецаква, помни че винаги може да стане по-зле..." и ми дава сили някак си да издържам на напрежението. приеми го като съвет и успокоение, при мен моя началник и моя подчинена са в комбина срещу мен. кофти,а? хората с които работя постоянно. не се удавям в алкохол, да добавя, защото мисля че е важно. :roll:
justify
Нов потребител

Назад към Административно право