![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
- Дата и час: 11 Фев 2025, 06:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Блъснах една кола
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Блъснах една кола
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
- don_dio
- Нов потребител
Re: Блъснах една кола
Е, хубаво са ти казали- говори първо със собственика на ладата и се споразумей с него. За него също би било добре ти директно да му изплатиш всичко по ремонта, да не "черпи" от Каското си.
И не карай, след като нямаш книжка.
И не карай, след като нямаш книжка.
- Julyan
- Потребител
рекет, брато. Човекът с ладата проси пара, не се ли усещаш. Той така или иначе ще каже , че колата му е била одрана докато я е паркирал. Иначе има такава възможност, ако се знае извършителя застрахователят да му заведе дело. Кихни му някой лев и ще му мине.
- city24
- Потребител
don_dio написа:Човекът, чиято кола блъснахме има авто каско и сигурно ще му изплатят щетите, но после единия полицай ми каза, че когато застрахователя му изплати дадената сума, после може да ме се съди по някакъв начин и тези пари в крайна сметка трябва да ги изплатя аз.
Това don_dio се нарича регресен иск на застрахователя. Интересно при него е, че право на регрес има лице което изпълнява чуждо задължение. Но застрахователят не изпълнява чуждо, а свое задължение и въпреки това му се дава възможност за регрес с/у лицето което е причинител на вредата. Така че ще се наложи да си платиш. Радвай се че си жулнал нек'ва Нива, а не някоя Q7 или GL, че тогава щеше да е интересно
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Не слушай какво ти е казал полицая, че можело да уредиш нещата. Стой си и си трай, няма какво да уреждаш със собственика на нивата.
- p_dyan
- Потребител
p_dyan написа:Не слушай какво ти е казал полицая, че можело да уредиш нещата. Стой си и си трай, няма какво да уреждаш със собственика на нивата.
И аз така мисля. Няма какво да ви направят, дали ще платите на собственика на ладата или на каксото, а май гражданската покриваше някакви щети, но ви е дадено да упр. МПС без да имате книжка. Нали няма жертви, това е хубавото, иначе ще ви побелеят косите. Не правете повече глупости.
Приятен ден.
- kinshasa
- Потребител
p_dyan написа:Не слушай какво ти е казал полицая, че можело да уредиш нещата. Стой си и си трай, няма какво да уреждаш със собственика на нивата.
И аз така мисля.
Можеше и по-лошо да е. Важно е, че няма други жертви.
Не съм съгласна, обаче, че управлявате МПС без книжка.
- katerinakuch
- Активен потребител
Меко казано, katerinakuch.
Някъде във форума бях споменал, че в САЩ, в някои щати, управляването на МПС без книжка се нариче нещо подобно на "нападение с опасно средство".
Нагъл, та нагъл. А ако не беше "Нива", а някой такъв като теб, без книжка ?
Някъде във форума бях споменал, че в САЩ, в някои щати, управляването на МПС без книжка се нариче нещо подобно на "нападение с опасно средство".
Нагъл, та нагъл. А ако не беше "Нива", а някой такъв като теб, без книжка ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|