![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Накратко
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
/ тук да уточня , че по това време не се стараех да съм по-добре запознат със ЗДвП и ЗАНН и ЗМВР и т.н... което си е моя грешка , но станалото - станало
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Знаех , че лишаването от правоуправление е 6 м и не бързах да отида в КАТ
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
НА 11.10.2006 в КАТ поисках да ми връчат няколкото НП , за които знаех че са издадени , като и заповедта за отнемане на книжката , но отговора на служителката на гишето беше - Еми нищо няма да ти дадем , защото тези НП са влезнали в сила , а заповедта ела си я вземи след като изтекат шесте месеца ! След бърза среща с прекия й началник , ми беше връчена тази заповед / от дата 09.06.2006
В тази заповед се посочват 7 НП за период от 12.12.2002 до 12.11.05 , с които са наложени наказания глоба и различен брой отнети точки с общ сбор на същите 49 . За 4 НП нямам никакви претенции / редовно връчени и необжалвани / , но последните 3 със сигурност даже не съм ги виждал , камо ли да са ми връчени
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Тъй като бяха минали вече 4 м от предвидените 6 и по съвет от познат адвокат , не обжалвах тази заповед , тъй като това нямало да спре изпълнението й и до решаване от съда щеше да мине доста време ...
/ ЗА който не е минавал по този път да знае , че след изтичане на 6-те месеца процедурата е явяване на психо в ИА "АА" , после записване на курс за водач , после изпит и накрая - чисто нова книжка с 39 т. Така времето ми без книжка се удължи до общо почти 10 м.
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Подадох жалби до СРС чрез КАТ , като обжалвах тези три НП от заповедта + НП по акта , с които ми взимат СУМПС . СРС прие , че жалбите са допустими , насрочиха се дати , гледаха се и СРС и АС ги потвърдиха и трите
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Въпроса ми е следния - Дали имам правно основание да заведа иск по Закона за отговорност на държавата и общините за вреди , тъй като е очевидно че в момента на изземването на книжката съм имал точки / 17 броя
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
От наредбата за контролните точки
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Чл.3. (1) Контролни точки се отнемат въз основа на влязло в сила наказателно постановление.
Чл.6. При обжалване на наказателно постановление контролни точки се отнемат само за потвърденото наказание.
В крайна сметка наистина се подвърждават тези НП , то това става след обжалването
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Благодаря за вниманието !