начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Мнениеот nadia_9 » 11 Мар 2009, 18:39

Здравейте,

Собственик съм на жилище в 8 етажна сграда. Част от жилащата са общински. Проблема е следния: Над нас в общинско жилище живеят роми / поне от 3-4 год. / . Първият проблем с тях беше когато ни протече тавана на банята. Те не взеха никакви мерки. Наложи се аз и съпругът ми да водим майстори и да им правим ремонт на банята. Новият проблем е че децата им по цял ден са вкъщи и скачането, тропането, викането и хвърлянето на някакви тежки предмети по пода им е толкова силно че полюлеят ни се люлее. Едва издържам по цял ден аз самата, а живот и здраве съвсем скоро чакаме бебе. Разговорът не помага. Мога ли да направя нещо в случая за да осигуря малко спокойствие за мен и смейството ми в собственото ми жилище?
nadia_9
Нов потребител

Re: проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Мнениеот katerinakuch » 12 Мар 2009, 12:54

С такива хора трудно можете да излезете наглава. Продайте жилището и се преместете да живеете на друго място, където поне с такива съседи няма да имате проблеми.
katerinakuch
Активен потребител

Re: проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Мнениеот namakak » 14 Мар 2009, 17:42

Здравей Наде,първо прочети закона за етажната собственост три пъти ако трябва,след това жалби с копие до прокурор към домоуправителя и кварталния отговорник.На всяко тропане,жалба.Събирате си ги.На общото събрание събирате 90 % несъгласие и от другите жители,които вече виждат фекалии и усещат тропане с чук по тръбите на парното и си приключвате тревогите и миризмите.Само незнам дали подписите трябваше да са от собствениците и от самата община ли,това попитайте в общината или където плащат наемите.И една жалба и там,разбира се всичкото това след разговор с баш наемателя,като му обясните ,че не искате да използвате незнанието му и от съвсем добри междусъседски спазвания за нормално живеене в обителта,за която се използва,можете и да запишете разговора и да го представите на общото събрание.А може да се позовете и на някакви там от социално съображение,че децата са сами и не се знае какво се пищи като са безотговорно оставени.Направете си и застраховка на апартамента против наводнения,пожари и обири.Друго не се сещам,освен да подскажете на родителите да купят стар компютър на децата и да мирясат.
Друго което са ви посъветвали е да продадете на подходящ човек с пагон или общинар жилището си.На такива с големи доходи,които могат да се възползват и от кредити и от други тънкости.Не се безпокой и за циганите българските закони са си закони.Дано да съм ти помогнала като някогашен потърпевш и знам какво ти е.Но е хубаво и да се консултираш с адвокат за общинските жилища и техните задължения.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Етажна собственост