начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

избор на домоуправител и адресна регистрация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

избор на домоуправител и адресна регистрация

Мнениеот iskam_savet » 28 Фев 2010, 12:14

Притежавам два апартамента от които единия е наследствен след смъртта на родителите ми. И двата се намират в един квартал, така че мога да ползвам и единия и другия без значение. Не искам да пускам наематели, а и сега не е точно момента да се продава жилище. По закон трябва да имам адресна регистрация за настоящ адрес. Да ама как да определя колко време обитавам единия или другия адрес. Да броя колко вечери спя на едното място и колко на другото или всяко лято и зима да си сменям адресната регистрация. Имам декларирано едното жилище като настоящ адрес, но не смятам да си сменям личната карта където е отбелязан другия адрес, тъй като ползвам и двата. Плащам си полагащата се част от разходите за ремонт и поддръжка и на двете места.
Сега пък възникна една друга ситуация. Нали трябва да се избират домоуправители във връзка с новия закон за управление на етажната собственост. Събрали се съседите от входа където е единия ми апартамент и решили, че аз трябва да съм домоуправител. Почти всички от собствениците са пенсионери. С нищо не са заети и знаят всичко което се случва в квартала и града. Аз съм цял ден на работа в покрайнините на града. Нямам личен автомобил, а ползвам служебен автобус. Ако трябва да се свърши някаква работа като домоуправител не мога да отскоча за малко до общинските институции защото не работя в центъра на града. Ако от някоя от тези институции потърсят някаква информация или поискат достъп до мазетата, покривите или стълбището, трябва домоуправителя да е на разположение през деня. Само че как да им го обясня това на съсобствениците като хич не са ме питали. А и отгоре на всичко по настояща адресна регистрация не се водя на този адрес. Могат ли да ме задължат да стана домоуправител при това положение.
Благодаря на всички които биха изказали своето мнение или съвет.
iskam_savet
Нов потребител

Re: избор на домоуправител и адресна регистрация

Мнениеот kirile » 28 Фев 2010, 19:38

Да , могат да те задължат да станеш управител , а след това могат да те санкционират , че не си изпълняваш задълженията.
kirile
Потребител

Мнениеот avana » 07 Мар 2010, 22:24

И на какво основание ще го накарат?
Не мисля, че някой може да задължи някого да прави каквото и да било против волята му!
avana
Младши потребител

Мнениеот avana » 07 Мар 2010, 22:39

Извинете!
Намерих си отговора

Чл. 20. Собственик може да откаже да бъде член на управителния съвет (управител) или член на контролния съвет (контрольор) само в случаите на трайна фактическа невъзможност поради болест или дълготрайно отсъствие през съответната година, както и при предложение за повторен избор.

Наистина могат да те задължат!
avana
Младши потребител

Мнениеот liubopiten » 14 Мар 2010, 12:09

Интересно задължение. Ще трябва да води домова книга в която той самия е записан с друга адресна регистрация. Ами ако го изберат за домоуправител и на двата адреса където е собственик. Излиза, че не може да откаже.
liubopiten
Нов потребител

Мнениеот kirile » 03 Апр 2010, 13:46

Ами тогава две години е мандата и "ще тъче на два стана" !
kirile
Потребител

Назад към Етажна собственост