- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Безстопанствени кучета в сградата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Безстопанствени кучета в сградата
Здравейте,
Имаме следният проблем:
Във входа живеят бездомни кучета (две) и проблемът е, че те живеят от много години тук .
Аз живея от три години тук и три години съм свидетел ( и участник в) на между съседски войни заради тях.
Причината, за да живеят кучетата във входа е ясна . Някой ги е хранил и грижил за тях. Факт е, че кучетата са кастрирани и ваксинирани.
НО..
Във входа винаги е мръсно, не само от самите кучета, но и вратата винаги е отворена , за да се изхождат навън. Ще ви спестя описания. Четвърта чистачка напуска. Причините са, че тя самата не иска да мете вълната и мръсотията от кучетата, а и хората, които не искат кучетата, уморени от войната със съседите, нападат чистачката, че не чисти (косвено отмъщение така да се каже) . Има малки деца с алергии. Сигурността ни с тази отворена врата е застрашена. И куп причини, поради които не искаме и не трябва тези кучета да живеят във входа.
Наистина вината си е наша, че не сме ги изхвърлили на улицата по-рано, факт.
Но се оказа, че сега проблемът става нерешим.
Вчера проведохме събрание, на което решихме, екстрадираме кучетата.
Само, че животните не разбират решението. Те знаят, че това е техния дом. Казвам това, защото вече сме се опитвали многократно да ги държим навън, вратата се заключва. Но както знаете, има недобросъвестни съседи, не затварят вратата, идват други хора, които не могат да се борят с напиращите да влязат във входа животни.
Обадих се в “Екоравновесие”, но те ми казаха, че процедурата е да ги вземат да ги кастрират и да ги върнат . Ама тези кучета нямат адресна регистрация в нашия вход, защо ще ни ги връщат?!
Обадих се в отдел “Екология и чистота” към района. Те ми казаха, че за пръв път се сблъскват с такъв проблем . Но .. законно било просто да ги изхвърлим от входа и това е.. и да не губим времето на “Екоравновесие”. Ама как по дяволите да спрем тези кучета да влизат във входа.
Блъскаме се в стени!
Моля, ако някои знае каква е процедурата по “изселване” на кучета или как да се справим с проблема , ще съм му благодарна . Приемам съвети и предложения.
Благодаря ви предварително.
С уважение!
Имаме следният проблем:
Във входа живеят бездомни кучета (две) и проблемът е, че те живеят от много години тук .
Аз живея от три години тук и три години съм свидетел ( и участник в) на между съседски войни заради тях.
Причината, за да живеят кучетата във входа е ясна . Някой ги е хранил и грижил за тях. Факт е, че кучетата са кастрирани и ваксинирани.
НО..
Във входа винаги е мръсно, не само от самите кучета, но и вратата винаги е отворена , за да се изхождат навън. Ще ви спестя описания. Четвърта чистачка напуска. Причините са, че тя самата не иска да мете вълната и мръсотията от кучетата, а и хората, които не искат кучетата, уморени от войната със съседите, нападат чистачката, че не чисти (косвено отмъщение така да се каже) . Има малки деца с алергии. Сигурността ни с тази отворена врата е застрашена. И куп причини, поради които не искаме и не трябва тези кучета да живеят във входа.
Наистина вината си е наша, че не сме ги изхвърлили на улицата по-рано, факт.
Но се оказа, че сега проблемът става нерешим.
Вчера проведохме събрание, на което решихме, екстрадираме кучетата.
Само, че животните не разбират решението. Те знаят, че това е техния дом. Казвам това, защото вече сме се опитвали многократно да ги държим навън, вратата се заключва. Но както знаете, има недобросъвестни съседи, не затварят вратата, идват други хора, които не могат да се борят с напиращите да влязат във входа животни.
Обадих се в “Екоравновесие”, но те ми казаха, че процедурата е да ги вземат да ги кастрират и да ги върнат . Ама тези кучета нямат адресна регистрация в нашия вход, защо ще ни ги връщат?!
Обадих се в отдел “Екология и чистота” към района. Те ми казаха, че за пръв път се сблъскват с такъв проблем . Но .. законно било просто да ги изхвърлим от входа и това е.. и да не губим времето на “Екоравновесие”. Ама как по дяволите да спрем тези кучета да влизат във входа.
Блъскаме се в стени!
Моля, ако някои знае каква е процедурата по “изселване” на кучета или как да се справим с проблема , ще съм му благодарна . Приемам съвети и предложения.
Благодаря ви предварително.
С уважение!
- peeva
- Нов потребител
Re: Безстонаствени кучета в сградата
Процедурата е много проста: кастрирате ги пускате обяви в интернет, вестници и т.н търсите някой да ги осинови и да му носят радост..
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
voltron написа:Процедурата е много проста: кастрирате ги пускате обяви в интернет, вестници и т.н търсите някой да ги осинови и да му носят радост..
Кучетата са кастрирани ,а мислите ли, че някой би осиновил куче на над 16 години ?! А едното е куцо , без краче по рождение.
Аз самата им симпатизирам, но нито е законно (НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община - Чл. 4. 2) Забранява се отглеждането на животни домашни любимци:
1. На открити тераси и балкони в сгради в режим на етажна собственост.
2. В общите части на сградите в режим на етажна собственост. )
нито хуманно да живеят във входа.
Иначе вси пак благодаря за отделеното внимание.
- peeva
- Нов потребител
Какво мисля и какво не мисля не е важно. И какво ми цитираш наредби , вероятно ги зная по - добре от теб . Нито ти ги отглеждаш, нито са твои така че тази наредба не те касае. В България за съжаление още не се прилага екстрадиция за незаконно пребиваващи животни. Щом е от 16 г. живее там радвай се че не ти е придобила блока по давност.
И да не им направите нещо , щом си намерила тая наредба значи можеш да си намериш и ЗЗЖ и НК.
И да не им направите нещо , щом си намерила тая наредба значи можеш да си намериш и ЗЗЖ и НК.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Ами ако някой има вила, лозе.... село, при баба и дядо.... щом не са лоши и злобни животните... като не можете да ги екстрдирате пратете ги на почивка малко на море .
Надявам се да се справите с този проблем, който повярвайте ми ме накара да се усмихна в днешния ми крив ден
Надявам се да се справите с този проблем, който повярвайте ми ме накара да се усмихна в днешния ми крив ден
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:Ами ако някой има вила, лозе.... село, при баба и дядо.... щом не са лоши и злобни животните... като не можете да ги екстрдирате пратете ги на почивка малко на море
Е те, че един ден ще отидат да опитат млякото "На баба" ..е повече от ясно .. но се чудя.. за какво я хрантутим тая администрация, която при повече от 11 хиляди бездомни кучета ..за пръв път се сблъсква с такъв проблем. Служителката в общината ми отговори "Ми .. как постъпвате ако бездомник или плъх..или змия се настани във входа?".
- peeva
- Нов потребител
Re: Безстопанствени кучета в сградата
За съжаление,
ако при 80% от такива чиновници мама, тати, чичо, съпруг, любовник не бяха някакви фактори или шефове в подобни места, нямаше да има такива отговори. Жалко, че в администрацията има и хубави хора, но уви - късмет е да попаднеш на такъв
ако при 80% от такива чиновници мама, тати, чичо, съпруг, любовник не бяха някакви фактори или шефове в подобни места, нямаше да има такива отговори. Жалко, че в администрацията има и хубави хора, но уви - късмет е да попаднеш на такъв
- nikiboy
- Потребител
Оставете ги животните на мира да си изживеят старините , при тази пределна възраст 16 г. , равняваща се на 100 г. човешки живот и без това вече миришат на гроб. Грехота е на тази възраст да гледате как да се отървете от тях. Прав е по - горе пишещия , благодарете се , че не са придобили целия блок по давност , а имат според мен това право.
- kirile
- Потребител
РАЗБРАХ,ЧЕ КУЧЕТАТА СА ДВЕ И СА ТИХИ,ДРУЖЕЛЮБНИ,НИКОГО НЕ СА НАПАДНАЛИ ИЛИ УХАПАЛИ. нЕ ВИ ИСКАТ И ПАРИ,ЗА ТОВА,ЧЕ ОХРАНЯВАТ ВХОДА.тОВА СА ВАШИ,НА ВХОДА КУЧЕТА -ОБЩА СОБСТВЕНОСТ. дОБРЕ,ЧЕ НЯМАТ АДВОКАТИ,ЧЕ ДА ВИ ПОКАЖАТ КОЙ,КОЙ Е! БОРЕТЕ ЗА МНОГОТО ДРУГИ НАРУШЕНИЯ,ПРОБЛЕМИ!и НЕ ОБИЖДАЙТЕ- ТЕ НЕ СА БЕЗДОМНИ! е КОЛЕДА Е.
- todorst
- Потребител
Взехме малко куче за децата,но с комщиите над нас сме в обтегнати отнашения от както закупиха апартамента.Жалби,полиция, все нещо им пречи.Как да задържм животинчето ,ако те не са съгласни????
- stefanka07
- Младши потребител
На етажа до тях живеее нерегистрирано куче, но то не им пречи защото не са в конфликт с тях и не им е искано разрешение за гледане
- stefanka07
- Младши потребител
Re: Подмогнете ни
Взехме си кученце за домашен любимец.Скомшиите над нас сме в обтегнати отношения ,откакто се нанесоха в апартамента над нас.Подават жалби- все нещо им пречи,чувало се всичко отгоре и долу.На етажа до тях живее нерегистрирано куче и никой не им е искал съгласие за това.На нас не дават съгласие за домашен любимец?Има ли някакъв начин да задържим кученцето,ако другите съседи около нас са съгласни?
- stefanka07
- Младши потребител
stefanka07 написа:Взехме си кученце за домашен любимец.
Докато порасне и стане КУЧЕ, добре е един от семейството да започне с възпитанието му (до 1 година)! И не става любимец, а член на семейството с особени права и заслуги
В училищната програма включете: "добро утро" и "добър вечер (лека нощ)" на всички "добри" съседи с усмивка до двете з....та
Сега вече ще се запознаете с кученцата на всички съседи, което не е толкова зле, и направете сдружение и не пропускайте неделните сбирки!
На слука и без притеснения
- anserk
- Активен потребител
Съседите Ви нямат правото да разрешат или не да отглеждате домашен любимец. Единственото условие е да го впишете в домовата книга и да заплащате месечни консумативни разходи като за един обитател.
- kirile
- Потребител
kirile написа:Съседите Ви нямат правото да разрешат или не да отглеждате домашен любимец. Единственото условие е да го впишете в домовата книга и да заплащате месечни консумативни разходи като за един обитател.
Айде бе?
Нека си изтупа килима от терасата и космите на кучето му да ги намеря по простряните дрехи на детето, пък да видиш тогава .....
И аз обичам животните, уважавам съседите си, уважавам желанието им да си гледат куче.... но да си пусна скарата с две пържолки и да докато си мия ръцете в кунята да видя как един килим почти ми допира скарата..... ама то зависи от хората. И 6 апартамента да са във входа, един глупак като има.....
ЕДИН СЪВЕТ - преди да се скарате с който и да е съсед по какъвто и да е повод, първо пробвате с думи без спорове, с факти. Защото едно скарване между двама съседи и целият вход отива по дяволите
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:Айде бе?
Нека си изтупа килима от терасата и космите на кучето му да ги намеря по простряните дрехи на детето, пък да видиш тогава .....
Че кой тупа колими по тераси? В кой век живеете?
nikiboy написа:но да си пусна скарата с две пържолки и да докато си мия ръцете в кунята да видя как един килим почти ми допира скарата.....
Преди това раздавате ли хлебчета на съседите и животинките им над вас
То терасата има друго предназначение, ама вие си знаете .....
И да питам: котката и кучето с колко имена да ги вписваме в домовата книга? Щото засега са само с едно, а като се водят на доктор - там ги записват (и в рецептите също) на името на собственика.
- anserk
- Активен потребител
Нямам скара, дадох го като пример.
Виж за дрехите вече наистина имах лек спор с горните, но си мисля, че се разбрахме.
Тупат си го - всяка неделя, и хвърчат яко косми - сигурно безименното им куче си сменя зимните гуми ( косми ) .
Виж за дрехите вече наистина имах лек спор с горните, но си мисля, че се разбрахме.
Тупат си го - всяка неделя, и хвърчат яко косми - сигурно безименното им куче си сменя зимните гуми ( косми ) .
- nikiboy
- Потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|