начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Въпрос за възбрана на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Въпрос за възбрана на имот

Мнениеот goldie » 29 Сеп 2010, 16:34

poli_g написа::roll: Вотът на лицето Х е недостатъчен, според мен, да натежи везната ...

понеже ни липсват подробности и дискусията е по-скоро теоретична, то няма гаранции дали въпросният собственик не може сам да си сформира мнозинство в ОС. но тогава новият(-те) собственик(-ци) ще имат достатъчно големи дялове за свикване на ново ОС и промяна на решението.
продължавайки да теоретизирам, виждам четири възможности:
а) "старият" собственик е малцинство и другите собственици ще се противопоставят на неговите екзотични хрумвания;
б) "старият" е част от мнозинството и тогава същото това мнозинство би могло да наложи същото решение и на "новия";
в) ид.ч. на останалите собственици не са достатъчни за мнозинство, но с дела на този собственик са;
г) продаваният дял е достатъчен за образуване на самостоятелно мнозинство.

опасна за купувача е само третата възможност. след като има такива опасения, той следва да си направи изчерпателна икономическа оценка дали покупката е изгодна.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Мнениеот daniel1980 » 11 Окт 2010, 11:44

Относно правописа, да съгласим, но пък не си давам във форумите да си оправям грешките. За мен лично в закона има доста неточности и неправилни неща.
daniel1980
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 06 Ное 2010, 08:07

daniel1980 написа:Имах в предвид купувач, не имахме лек спор с колеги, затова пуснах темата. Да не ми е ясна материята, икономист съм.

8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост