начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

общи стьлбища- помощ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

общи стьлбища- помощ

Мнениеот rossica » 22 Сеп 2011, 23:55

Здравейте,живея в 5-етаж. блок,на 1-ви етаж.На 5-тия етаж има само 2 гарсониери собств еност на едно семейство,които се нанесоха по късно.Както друг път си сложих саксии с цветя на тяхната площатка-има прозорец-но те категориthно ми отказаха и ми забраниха да ги оставям,ако не се подthиня щели да повикат полиция. Тъй като те са сами на площатката и апартаментите им са един срещу друг ,те са сложили врата,която де факто ги прави едно жилище т.е.присвоили са thast от стълбището.Законно ли е тяхното изискване да не слагам саксии с thветя на прозореца на стълбището им?
rossica
Нов потребител

Re: общи стьлбища- помощ

Мнениеот TheOldMan » 23 Сеп 2011, 00:29

А вие как мислите? Ако те пък решат примерно.... на площадката пред вашата врата да рисуват пентаграми с животинска кръв, ще го приемете ли? Да сушат билки по перилата на стълбищата? Да горят ароматни треви в асансьора? Може те да приемат това като нещо нормално - в зависимост от религията им да речем.
Всичко извън входната врата на апартамента ви е в графата "общи части" и освен да го ползвате по предназначение не можете да правите нищо друго без решение на общото събрание на собствениците.
Да, цветята са нещо хубаво, но пък някой може да има алергия към тичинки на цветя, но за сметка на това да му харесва да отглежда кон ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Етажна собственост