- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нов Председател на Управителния съвет на ЕС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
40 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
нов Председател на Управителния съвет на ЕС
Здравейте , аз съм домоуправител от два месеца .На свикано от мен неотложно събрание бях избрана за такава , а съответно съпруга ми за касиер ,което според мен не е много редно ,за което направих изказване на самото събрание ,но на никой не му се занимава с делата на входа .От предишния касиер наследихме две книги ,в които в табличен вид са представени задълженията ана всеки апартамент по месеци и срещу всяка платена сума стои подписа на съответния живущ. От празните полета без подписи , установихме , че имаме семейство което не е плащало задълженията си за периода от м.09.2006 год. до 06.2010 г. на стойност около 250 лв. И още 2-3 апартамента с далеч по малки суми. Та това въпросното семейство живее в апартамента на бащата на мъжа .Аз все още ги чакам да се регистрират в книгат на собствениците , въпреки че бях поставила съобщение на таблото в срок до 24.09.2010 г.Платиха си разходите за м.07 .2010г. , но за м.08 и м.09 не са платени . Какви документи освен молбата до районния съд трябва да имам и да представя . Мога ли да подам за старите задължения след като не съм била в този период нито касиер, нито домоуправител.Освен тетрадките нямаме предадени разписки за ток, асансьор и т.н.
Последна промяна ellennass на 28 Окт 2010, 12:38, променена общо 2 пъти
- ellennass
- Младши потребител
Re: нов домоуправител
този (домо)управител на етажната собственост има ли управителен съвет. Не съм с юридическо образование, но бих ви посъветвал, най-вероятно да направите (ксероксно) копие от книгата на ЕСобственици, и да го заверите с подписите на други членове на УС или на Контролния съвет, ведно с исковата молба. Един /кратък/ протокол по случая заверен също с подписите на горните лица няма да е излишен. Ако поразровите форумните изяви на различни люде с писания по ЕС, може да понаучите и други неща, които трябва да добавите към молбата. По е лошо, когато се установи, че касиерът е с умопомрачение и не дава книгата и парите на никого..., както е при съседния блок.
- lakavitsa
- Потребител
А защо толкова много бързате да съберете тези суми от неплатилите, съветвам Ви първо да направите ревизия на предишният домоуправител защото ако има несъбрани суми и си е плащал от джоба може той да подаде искова молба да му бъдат възстановени от Вас като нов домоуправител.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
На първото събрание е избран Управителен съвет -като Предсетаел на този съвет съм аз с двама заместници .Избран е и Контролен съвет с председател с двама членове . И за да се почувстат ангажирани даже единия член на контролния съвет е от въпросното семейство което не плаща . Но въпреки , че сме ги избрали,никой не се интересува от нищо.най-важното е асансьора да работи ..хаха.Много ми е трудно , защото никой с нищо не се ангажира , а на събранието всички искат нещо . Входа ни е като разграден двор .първи вход сме до ожиовена учлица , има и павилионче на спирката до входа , стоянка на таксита и не искам да ви разказвам какви неща се вършат в входа .И всеки иска врата да сложим която да се затваря , домофонна система .Днес съм свикала събрание и освен оферта която аз съм успяла да намерия никой друг не се е заинтерисувал. А сега като чуят и за какви пари ще трябва да се събират , така ще продължим само с исканията . Ако може някой да ни направи всичко , ама да не плащаме .Та по този повод бързам да събера старите задължения .Няма документ ,кой е бил предишния домоуправител.А този за когото всички твърдят че е ,той отрича да е бил домоуправител . на кого да правя ревизия .А от предишния касиер сме получили само книгите ,без нито един документ за разходите - нито за ток, асансьор или други плащания .За всичко това ще съставя приемно-предавателен протокол. Пари в касата няма , само задължения. Към днешна дата успяхме с касиера с много благи думи и артистични дарби да съберем една част от старите задължения , но тя е нищожна в сравнение с оставщите задължения .И нещата пак опират до съда за събиране на старите вземания. моля ако някой е правил подобни постъпки към съда да ме посаветва .
- ellennass
- Младши потребител
Re: нов Председател на Управителния съвет на ЕС
Подайте "Заявление за издаване на заповед за изпълнение", по утвърден образец. За град София ги продават в книжарницата на съда на Римската стена.
Но Ви съветвам да се обърнете към адвокат, защото при грешка, не Ви възстановяват парите.
Но Ви съветвам да се обърнете към адвокат, защото при грешка, не Ви възстановяват парите.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря !!! Такова заявление мисля , че имаше и на сайта на районния съд в Бургас . А аз там ще трябва да подам заявлението !!!
Какви такси се заплащат ???
Какви такси се заплащат ???
- ellennass
- Младши потребител
А Вие разбирате ли с какво се захващате ,и давате ли си сметка колко ще Вие трудно в това начинание.Аз вече бих следил темата и чакам да се похвалите,че сте успяла да оправите нещата в ЕС.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Тони стискай ми палци ,ако аз не мога да се оправя това значи че този вход е обречен и съм мислила варианта да си продам жилището .Не искам детето ми да продължава да расте в тази мизерия .Смятам че съм достатъчно оправна като човек, впрегнала съм в това начинание и съпруга си , както имам подкрепата на няколко мъже във входа , та да видим каква ще я свърша .
- ellennass
- Младши потребител
и аз ще Ви стискам палци, но не трябва да се забравя, че сред непредсказуемите са пенсионерите, които ще следят ходовете Ви скрити зад перденцата на прозорците, понеже си нямат работа по цял ден, а имат време да мислят, за разлика от Вас, която трябва да си гледа преди всичко служебните задължения...Нали е така? Разбирате ли за какво става на въпрос. При всичките тези спорове мое мнение е, че държавата не трябва да остава безучастна.
- lakavitsa
- Потребител
Да съгласна съм .Добре , че умея добре да си организирам работния ден и ми остава време и за тук.А замен е много ценна обмяната на информация .Тъй като има толкова изисквания и бумащина които се изискват да се водят и всички тези разписки ,дано да отпаднат в промените на ЗУЕС .А що се отнася до пенсионерите има нещо вярно, въпреки че нашите все още не създават проблем , но до кога ли..... И нещо трагико-комично :Снощи се обаждам на мобилния на бившия касиер на входа , за да подчертая колко е важно да присъства на събранието ( от както ме избраха това е 2събрание днес ,но тя не е присъствала ) и това , че трябва да подпишат приемно-предавателен протокол с новия касиер ОТГОВОРА беше :Какви протоколи, какви са тия неща от къде съм си ги измисляла ,тя не била подписвала като е взимала касата тя и все в тоя дух ..... " Много сме , но добре че сме пръснати
Е ставам , че ме чака събрание ,пила съм си мента глог и валиериана и надявам се да запазя хладнокръвие до края
Е ставам , че ме чака събрание ,пила съм си мента глог и валиериана и надявам се да запазя хладнокръвие до края
- ellennass
- Младши потребител
До ellennass
Уважаема г-жо. Незнам защо,но ми станахте някак си симпатична,може би ми напомнихте времето от преди 10 г. когато и аз бях избран за Управител и се сблъсках със същите проблеми като Вас - никакви документи,една единствена тетрадка,няма архив на ЕС,няма протоколи от предни събрания,въобще "разграден двор"както казвате Вие. Но, не се отчайвайте,на мен ми трябваха три години да променя мисленето на хората,но и аз като Вас от самото начало започнах да действам както е по закон и по спазването на елементарните етични норми в ЕС и макар в началото да имаше съпротива и извстно неразбиране от някои собственици,повечето от тях на възраст,нещата постепенно се нормализираха и смея да кажа,че понастоящем проблемите са сведени до минимум,а когато възникнат такива,се решават бързо,защото има изградена СИСТЕМА съобразно закона и хората са наясно за какво става въпрос.Така ,че и Вие разяснявайте на хората в блока на събрания и в частни разговори как стоят законово нещата по дадени въпроси и така малко,по малко ще ги образовате. Не се подлъгвайте като някои, да криете знанията си по ЗУЕС когато ги натрупате и да оставите хората да бъдат невежи по въпросите касаещи ЕС,това може да Ви изиграе лоша шега.
След този дълъг преамбюл,за който се извинявам,ще се опитам да Ви дам и някои практически съвети,каквито до този момент не видях. Ще се опитам да карам поред по това което сте писали,но ще има сигурно и смесване.
Да почнем от начло; казвате ,че преди два месеца сте свикали събрание на което сте избрана за Домоуправител.В случая как е свикано събранието?Вие не можете да го свикате.Това се прави или от Управителят в ЕС,или УС или Контролният съвет.Извън тези случаи,ОС може да се свика по инициатива на 20% от собствениците. Пиша Ви това,не за да издребнявам,а защото при едно оспорване на избора Ви за Управа,ако процедурата не е спазена и има някой против този избор,може да бламира всички по нататъшни решения на ЕС.Съдът е сляп и чете само факти. Бедна Ви е фантазията какво може да изкара от ръкава си един добър адвокат. Но да предположим,че всичко е ОК, Вие пишете "На първото събрание",какво по-точно имате в предвид "първо"? След влизането на ЗУЕС ли? До този момент не е ли имало Управа в ЕС?Говорите ,че имало "някакъв" домоуправител в блока,ама той отричал да е бил такъв,Кошмар! Няма ли някакви документи в блока - домова книга,макар и стара,документи за извършени ремонти,протокол от събрание,поне едно?Но както и да е,на домоуправител(както Ви съвъват някои) не се прави ревизия,освен ,ако не е бил и касиер(това при ПУРНЕС не беше забранено) Тука искам да вметна - Не трябва да имате никакви притеснения относно това,че мъжът Ви е избран за касиер,това не е Управленска длъжност,а по скоро спомагателна.По същата логика и дъщеря Ви може да е чистачка в ЕС,а синът Ви портиер,образно казано.Ревизия на касата се прави поне един път годишно,освен ,ако не е прието друго на ОС(при мен например е два пъти,за улеснение),а домоуправителят в края на мандата си,представя само доклад,за извършеното през неговият мандат.Съответно контролният орган докладва за състоянието на финансите в ЕС.Разбира се от това което пишете, при Вас такива отличници не е имало.Друг е въпросът с основното което Ви вълнува.А именно със стара дата да искате възтановяване на средства дължими от? към бюджета на ЕС. За да подадете заявление в районният съд по чл.410 от ГПК ще Ви искат и доказателствен материал,за да се произнесат.Най- малкото протокол от решение на ОС за взето решение за дължими суми от всеки живущ в ЕС за такси по поддръжка на общите части.Бележки за разходната част на бюджета, едва ли ще ги интересуват.Тях ще ги интересува КОЙ и НА КАКВО ОСНОВАНИЕ е задължен към ЕС.Съответно Вие трябва да посочите точното име на длъжника и да удостоверите,че той е живял през този период в ЕС и е задължен по приетото решение от ОС.Казвате ,че апартаментът е собственост на бащата на синът,чието семейство обитава неговата собственост.Това не променя по никакъв начин нещата.Дължимото е изискуемо от обитателите на имота.От друга страна казвате ,че те не се регистрират в домовата книга,а до този момент,от 2006г.те фигурират ли някъде в документ на ЕС като обитатели в блока?И на какво основание? Поискайте проверка от РПУ, имат ли регистрация на Вашият адрес в общината като временен или постоянен? Питам Ви тези неща,защото и съдът ще Ви попита и ако не можете да отговорите,вината ще бъде хвърлена в/у ЕС и съдът ще Ви каже най-образно да.....как беше ..там за супата.
Другото което трябва да свършите непременно е: След като имате легитимно избрана Управа в ЕС,подайте заявление и се регистрирайте в районното кметство по ЗУЕС,ще получите отговор с номер на регистрацията до месец. Без този формуляр,където е вписана и легитимната Управа на ЕС,нищо и никаде не можете да направите.
В края моят съвет е да поговорите с това семейство и да ги убедите ,че са в нарушение и смятате да търсите правата в съда,като намекнете,че ще им се наложи да плащат лихви и съдебни разходи.Надявайте се ,че под този натиск,може да постигнете вътрешно споразумение ,да се издължават на части. По този начин ще имате и относителен мир в "къщата "Ви. Другият вариант вече е да отидете задължително при адвокат за консултация по въпроса,ще Ви струва не повече от 30лв. Аз не мога да поема отговорност и с категоричност да Ви гарантирам едно или друго. Накрая. Много ми е интересно,как тези хора отговарят на претенциите Ви да си платят дълговете.С какво се оправдават? Казвате ,че са избрани и в Контролният съвет?!?!?! На OС не беше ли засегнат този въпрос?
Ще Ви кажа любимата си приказка: "Умната и с акъл". Май-поставих рекорд по дълго писане,но дано малко да съм Ви помогнал.
Успех!!!
Уважаема г-жо. Незнам защо,но ми станахте някак си симпатична,може би ми напомнихте времето от преди 10 г. когато и аз бях избран за Управител и се сблъсках със същите проблеми като Вас - никакви документи,една единствена тетрадка,няма архив на ЕС,няма протоколи от предни събрания,въобще "разграден двор"както казвате Вие. Но, не се отчайвайте,на мен ми трябваха три години да променя мисленето на хората,но и аз като Вас от самото начало започнах да действам както е по закон и по спазването на елементарните етични норми в ЕС и макар в началото да имаше съпротива и извстно неразбиране от някои собственици,повечето от тях на възраст,нещата постепенно се нормализираха и смея да кажа,че понастоящем проблемите са сведени до минимум,а когато възникнат такива,се решават бързо,защото има изградена СИСТЕМА съобразно закона и хората са наясно за какво става въпрос.Така ,че и Вие разяснявайте на хората в блока на събрания и в частни разговори как стоят законово нещата по дадени въпроси и така малко,по малко ще ги образовате. Не се подлъгвайте като някои, да криете знанията си по ЗУЕС когато ги натрупате и да оставите хората да бъдат невежи по въпросите касаещи ЕС,това може да Ви изиграе лоша шега.
След този дълъг преамбюл,за който се извинявам,ще се опитам да Ви дам и някои практически съвети,каквито до този момент не видях. Ще се опитам да карам поред по това което сте писали,но ще има сигурно и смесване.
Да почнем от начло; казвате ,че преди два месеца сте свикали събрание на което сте избрана за Домоуправител.В случая как е свикано събранието?Вие не можете да го свикате.Това се прави или от Управителят в ЕС,или УС или Контролният съвет.Извън тези случаи,ОС може да се свика по инициатива на 20% от собствениците. Пиша Ви това,не за да издребнявам,а защото при едно оспорване на избора Ви за Управа,ако процедурата не е спазена и има някой против този избор,може да бламира всички по нататъшни решения на ЕС.Съдът е сляп и чете само факти. Бедна Ви е фантазията какво може да изкара от ръкава си един добър адвокат. Но да предположим,че всичко е ОК, Вие пишете "На първото събрание",какво по-точно имате в предвид "първо"? След влизането на ЗУЕС ли? До този момент не е ли имало Управа в ЕС?Говорите ,че имало "някакъв" домоуправител в блока,ама той отричал да е бил такъв,Кошмар! Няма ли някакви документи в блока - домова книга,макар и стара,документи за извършени ремонти,протокол от събрание,поне едно?Но както и да е,на домоуправител(както Ви съвъват някои) не се прави ревизия,освен ,ако не е бил и касиер(това при ПУРНЕС не беше забранено) Тука искам да вметна - Не трябва да имате никакви притеснения относно това,че мъжът Ви е избран за касиер,това не е Управленска длъжност,а по скоро спомагателна.По същата логика и дъщеря Ви може да е чистачка в ЕС,а синът Ви портиер,образно казано.Ревизия на касата се прави поне един път годишно,освен ,ако не е прието друго на ОС(при мен например е два пъти,за улеснение),а домоуправителят в края на мандата си,представя само доклад,за извършеното през неговият мандат.Съответно контролният орган докладва за състоянието на финансите в ЕС.Разбира се от това което пишете, при Вас такива отличници не е имало.Друг е въпросът с основното което Ви вълнува.А именно със стара дата да искате възтановяване на средства дължими от? към бюджета на ЕС. За да подадете заявление в районният съд по чл.410 от ГПК ще Ви искат и доказателствен материал,за да се произнесат.Най- малкото протокол от решение на ОС за взето решение за дължими суми от всеки живущ в ЕС за такси по поддръжка на общите части.Бележки за разходната част на бюджета, едва ли ще ги интересуват.Тях ще ги интересува КОЙ и НА КАКВО ОСНОВАНИЕ е задължен към ЕС.Съответно Вие трябва да посочите точното име на длъжника и да удостоверите,че той е живял през този период в ЕС и е задължен по приетото решение от ОС.Казвате ,че апартаментът е собственост на бащата на синът,чието семейство обитава неговата собственост.Това не променя по никакъв начин нещата.Дължимото е изискуемо от обитателите на имота.От друга страна казвате ,че те не се регистрират в домовата книга,а до този момент,от 2006г.те фигурират ли някъде в документ на ЕС като обитатели в блока?И на какво основание? Поискайте проверка от РПУ, имат ли регистрация на Вашият адрес в общината като временен или постоянен? Питам Ви тези неща,защото и съдът ще Ви попита и ако не можете да отговорите,вината ще бъде хвърлена в/у ЕС и съдът ще Ви каже най-образно да.....как беше ..там за супата.
Другото което трябва да свършите непременно е: След като имате легитимно избрана Управа в ЕС,подайте заявление и се регистрирайте в районното кметство по ЗУЕС,ще получите отговор с номер на регистрацията до месец. Без този формуляр,където е вписана и легитимната Управа на ЕС,нищо и никаде не можете да направите.
В края моят съвет е да поговорите с това семейство и да ги убедите ,че са в нарушение и смятате да търсите правата в съда,като намекнете,че ще им се наложи да плащат лихви и съдебни разходи.Надявайте се ,че под този натиск,може да постигнете вътрешно споразумение ,да се издължават на части. По този начин ще имате и относителен мир в "къщата "Ви. Другият вариант вече е да отидете задължително при адвокат за консултация по въпроса,ще Ви струва не повече от 30лв. Аз не мога да поема отговорност и с категоричност да Ви гарантирам едно или друго. Накрая. Много ми е интересно,как тези хора отговарят на претенциите Ви да си платят дълговете.С какво се оправдават? Казвате ,че са избрани и в Контролният съвет?!?!?! На OС не беше ли засегнат този въпрос?
Ще Ви кажа любимата си приказка: "Умната и с акъл". Май-поставих рекорд по дълго писане,но дано малко да съм Ви помогнал.
Успех!!!
- trando58
- Потребител
Здравейте , е събранието снощи мина кротко ,мирно .Хората във входа не са лоши , водят се и повечето са съгласни да си оправим входа .Взехме решение в продължение на няколко месеца да събираме по 10 лв. на апартамент и така ако има пълна събираемост , напролет ще мога да се похваля с нова входна врата и домофонна система .Избрахме и човек който да събира средствата . Но въпросното сем Ч . което не само че има стари задължения , но и продължава да не заплаща и текущите си разходи за входа , се покриха като мишки . Никой представител не присъства . В тяхно отсъствие ОС взе решение в 14 дневен срок от дата на решението ?събранието/да се издължат за текущите си сметки и 10 месечен срок за старите им задължения . След това след смятам , че правилното е свикване на ново събрание и приемане на решение за подаване на заявление до Райония съд по чл.410. от ГПК.
- ellennass
- Младши потребител
Разберете шегата ,наруши ли сте закона пак. В протокола на ОС трябва да се запише ,че сумите се разпределят на собственик и обитател.
- toni_sf
- Активен потребител
До toni_sf
Все още не съм нпаравила протокола от събранието , така че ще го имам в предвид и това , за което много благодаря . Човек винаги пропуска нещо , но като седна да пиша , винаги си правя по няколко пъти справка с ЗУЕС и гледам да изписвам точно - не апартамент , а собственици,обитатели . Но винаги има едно но ..................
Все още не съм нпаравила протокола от събранието , така че ще го имам в предвид и това , за което много благодаря . Човек винаги пропуска нещо , но като седна да пиша , винаги си правя по няколко пъти справка с ЗУЕС и гледам да изписвам точно - не апартамент , а собственици,обитатели . Но винаги има едно но ..................
- ellennass
- Младши потребител
До ellennass
Не се подлъгвайте от съветите на нашият всезнайко Тони.Постоянно търча подир него,да му оправям бакиите.
Решението което сте взели,да събирате средствата от всеки собственик е правилното.Обитателите дължат само вноски по чл.51 за консумативни разходи и поддръжка на общите части.В случая,колкото броя собственици сте в ЕС,толкова и броя вноски трябва да съберете. Имам предвид,че трябва да съберете не по 10лв. по равно,а от всеки съобразно %-то притежание на общи части в ЕС. Но ако имате пълно съгласие в ЕС по въпроса,може и по 10лв. от всеки.Само сем.Ч да не разберат:) Това е когато се извършва ремонт. Това,че Тони не прави разлика м/у разходи за ремонт и разходи за поддръжка,си е негов проблем.
Не се подлъгвайте от съветите на нашият всезнайко Тони.Постоянно търча подир него,да му оправям бакиите.
Решението което сте взели,да събирате средствата от всеки собственик е правилното.Обитателите дължат само вноски по чл.51 за консумативни разходи и поддръжка на общите части.В случая,колкото броя собственици сте в ЕС,толкова и броя вноски трябва да съберете. Имам предвид,че трябва да съберете не по 10лв. по равно,а от всеки съобразно %-то притежание на общи части в ЕС. Но ако имате пълно съгласие в ЕС по въпроса,може и по 10лв. от всеки.Само сем.Ч да не разберат:) Това е когато се извършва ремонт. Това,че Тони не прави разлика м/у разходи за ремонт и разходи за поддръжка,си е негов проблем.
Последна промяна trando58 на 30 Окт 2010, 23:55, променена общо 1 път
- trando58
- Потребител
Снощи се обаждам на мобилния на бившия касиер на входа , за да подчертая колко е важно да присъства на събранието ( от както ме избраха това е 2събрание днес ,но тя не е присъствала ) и това , че трябва да подпишат приемно-предавателен протокол с новия касиер ОТГОВОРА беше :Какви протоколи, какви са тия неща от къде съм си ги измисляла ,тя не била подписвала като е взимала касата тя и все в тоя дух ..... " Много сме , но добре че сме пръснати"
Нормално е да отговори по 2 приини или че е превъртял или защото не е чел още и няма желание за това, ЗУЕС. Това са мотивите в такива случаи.
При мен заявяват, да не бъде по закон. Закон в Бг няма...
Нормално е да отговори по 2 приини или че е превъртял или защото не е чел още и няма желание за това, ЗУЕС. Това са мотивите в такива случаи.
При мен заявяват, да не бъде по закон. Закон в Бг няма...
- lakavitsa
- Потребител
До какаlaka
"Нормално е да отговори по 2 приини или че е превъртял или защото не е чел още и няма желание за това, ЗУЕС. Това са мотивите в такива случаи.
При мен заявяват, да не бъде по закон. Закон в Бг няма..."
Поредният бисер В такива случаи georgiev_sfbg казва:"Да се обеси"
"Нормално е да отговори по 2 приини или че е превъртял или защото не е чел още и няма желание за това, ЗУЕС. Това са мотивите в такива случаи.
При мен заявяват, да не бъде по закон. Закон в Бг няма..."
Поредният бисер В такива случаи georgiev_sfbg казва:"Да се обеси"
- trando58
- Потребител
До ellennass
Активирайте си моля ЛС имате да получавате писмо.
Активирайте си моля ЛС имате да получавате писмо.
- trando58
- Потребител
до-trando58 Така го пише в закона и е ясно. Но да Ви питам ,в една кооперация в която живеете Вие и сте сам собственик а имате 5 души обитатели ,Вие плащате сам таксата като собственик а обитателите Ви заедно с вас консумативните разходи, а в съседният апартамент се води на двама собственика и нямат обитатели, те също плащат таксата и консумативните разходи, кой плаща по скъпо.
- toni_sf
- Активен потребител
ellennass написа:Здравейте , е събранието снощи мина кротко ,мирно .Хората във входа не са лоши , водят се и повечето са съгласни да си оправим входа .Взехме решение в продължение на няколко месеца да събираме по 10 лв. на апартамент и така ако има пълна събираемост , напролет ще мога да се похваля с нова входна врата и домофонна система .Избрахме и човек който да събира средствата . Но въпросното сем Ч . което не само че има стари задължения , но и продължава да не заплаща и текущите си разходи за входа , се покриха като мишки . Никой представител не присъства . В тяхно отсъствие ОС взе решение в 14 дневен срок от дата на решението ?събранието/да се издължат за текущите си сметки и 10 месечен срок за старите им задължения . След това след смятам , че правилното е свикване на ново събрание и приемане на решение за подаване на заявление до Райония съд по чл.410. от ГПК.
Много дълъг срок сте им дали за издължаване ,ако прехвърлите задълженията им с тригодишна давност , едва ли ще ги съберете.
- toni_sf
- Активен потребител
40 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|