начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

наследява ли нов собственик неплатени задължения по ЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: наследява ли нов собственик неплатени задължения по ЕС

Мнениеот kirile » 30 Сеп 2010, 16:29

Не давате отговор на въпроса ми ? Само коментар на закона в случая е излишен.
kirile
Потребител

Мнениеот toni_sf » 01 Окт 2010, 10:05

до-kirile Отговора на въпроса Ви беше даден, явно не сте разгледали всички постове.А коментара в поста ми за ПУРНЕС е за дългогодишните Управители на ЕС да се видят колко са били стрикни при изпълнение на задълженията си
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 01 Окт 2010, 10:19

:arrow: Решенията на Общо събрание, могат да пораждат само действия занапред (ex nunc)! 8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот kirile » 01 Окт 2010, 19:37

Ами да , вземат решение , че в предходните години изчислението на дължимите суми не е правилно и съответно правят преизчисление , според което някои от собствениците имат да дават , а други имат да вземат според преизчислението и съответно тези , за които е преизчислено че има да дават трябва през тази година да ги дадат , парите имам в предвид , а другите които според преизчислението имат да взимат , трябва да си ги вземат парите през тази година ?
kirile
Потребител

Мнениеот joro_tt » 13 Дек 2010, 22:45

kirile, какво стана със твоя казуз?
Новите собственици, платиха ли парите?
Питам защото подобен проблем имам и аз. Вменяват ми задълженията по чл.6 ал.1. т.9 и т.10 от Закона за управление ЕС, които не са платени от стария собственик?
Имат ли правна основа да ми ги искат?
joro_tt
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 14 Дек 2010, 12:01

до-joro_tt Това за правната основа ще го постанови съда ако заведат дело срещу Вас.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 14 Дек 2010, 18:40

joro_tt написа:kirile, какво стана със твоя казуз?
Новите собственици, платиха ли парите?
Питам защото подобен проблем имам и аз. Вменяват ми задълженията по чл.6 ал.1. т.9 и т.10 от Закона за управление ЕС, които не са платени от стария собственик?
Имат ли правна основа да ми ги искат?

...Въпросният ремонт (по Чл.6, ал.(1), т.9 от ЗУЕС), приключен ли е - към датата, когато Вие сте станали собственик?

...Стари задължения (по Чл.6, ал.(1), т.10 от ЗУЕС), които не са платени от "стария собственик", НЕ са и НЕ могат да представляват Ваши задължения към ЕС! ...ОУ на ЕС, следва да търсят въпросните непогасени задължения - от "стария собственик".
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот joro_tt » 14 Дек 2010, 21:40

...Въпросният ремонт (по Чл.6, ал.(1), т.9 от ЗУЕС), приключен ли е - към датата, когато Вие сте станали собственик?

Ремонт до колкото знам не е правен. Събирали са се занапред пари...
joro_tt
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 17 Дек 2010, 08:24

до-joro_tt И сега ако ще правите ремонт ,ще си платиш за твоите и ч ,и въпроса е приключен защото вече си собственик.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот trando58 » 17 Дек 2010, 21:26

До joro_tt
Бих искал да дам мнение по въпросът Ви,но първо ми отговорете: Тези вноски които се правят в ЕС еднакви ли са за всички апартаменти,или различни?Въпросът ми е тясно свързан с Вашето твърдение ,че вноските са се правили"за напред".
trando58
Потребител

Мнениеот joro_tt » 18 Дек 2010, 13:29

До trando58
имам протокол от 08.2004г на общото събрание. Тогава се е решило да се събират по: "всички 45 апартамента ще заплащат по 5лв и само населените апартаменти от 4 до 15етаж включително, по още 1,5лв на човек."
В прокола е записано "месечна такса за текущите разходи".
Твърдението на домоуправителя е, че част от тези пари (след като се платят - текущите разходи) остават и се събират за ремонти (незнам колко остават и никаде не е записано).
И сега се получавало, че трябва да са събрани около 2000лв, но тъй като имало неплатили и тези пари ги няма.
в тази тема има подробности http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=44740
joro_tt
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Дек 2010, 20:50

до-joro_tt Значи тези по 1.50 лв са за консумативни разходи разпределени на член семейство ,а другите по 5лв за за фонд ремонт и обновление.Но пък трябва да имате поне още 6 протокола от ОС на ЕС . ако се гледат и ПУРНЕС и ЗУЕС. Управителя Ви на ЕС явно много се е възползвал от липсата на такива , направете си ОС изберете си контрольори и направете ревизия на касата за тези години.И ако има злоупотреби се знае реда.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот joro_tt » 18 Дек 2010, 22:02

Тези по 1,5лв на човек са само за апартаментите от 4 до 15 етаж и са за асансьор.
Асансьора е заключен на 1, 2 и 3ти етаж и хората от тези етажи не ползват.
5лв на апартамент са за всички апартаменти от 1 до 15ти етаж.
Т.е. тези 5лв са за осветление, чистачка, домоуправител и разни др. текущи нужди и от тях оставали пари, които се трупали за ремонти.
Аз живея на 2ри етаж и плащам 5лв.
joro_tt
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Дек 2010, 23:30

до-joro_tt тогава се радвай ,че плащаш толкова, иначе за ремонти си приготви три цифрена сумичка, когато се наложи :D а да не се стигне и до 4 цифрена за нещо сериозно, :D и знай лафа да не ви срещне дявола :wink:
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост