начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Молба за съвет (етажна собственост???)

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за съвет (етажна собственост???)

Мнениеот Sundy » 17 Яну 2009, 21:45

Здравейте! Не съм сигурна, че темата е за този отдел но се надявам да получа помощ за проблема, който имам. Случаят е следния:
От откомври м.г. живея под наем в студио намиращо се в т.нар. хотелски к-с, но собственост на частно лице (с което съм се споразумяла и нямам никакви противоречия)... Проблемът идва от това, че съм с две кучета, които не създават никакви проблеми (винаги са на повод, не лаят в к-са, не безпокоят съседи доколкото има такива понякога, ваксинирани, чипирани и т.н.), но управата на к-са (в частност личност, която според мен е нещо като администратор, защото с нея уреждам финансовите взаимоотношения които също са коректни от моя страна) се опитва да ми наложи условия относно присъствието ми там... по-скоро да се лишат от него ;) Заплашват ме с подписка с/у присъствието на кучетата, опитват се да ограничат преминаването през главния вход (п-в което не бих имала нищо против, ако резервният не беше откъм лозята и абсолютно непроходим когато е кално) Правят някакви странни опити да направят престоя ми неудобен и неприятен - глупаво, но вчера беше спрян тока само в моето студио "случайно", правят се забележки от страна на персонала, изобщо дребнави и дразнещи опити да ме накарат да напусна... Така или иначе престоя тук е временен, но не ми е приятно да се изнервям още с влизането при положение че със собствениците на апартамента нямам никакви проблеми и те също се дразнят от тези истории...
Въпросът ми е - по какъв начин мога да прекратя това - какъв е действащия закон за етажна собственост и важи ли в моя случай, имат ли законно право и възможност да ми създават проблеми и да ме изгонят оттук и ако не по какъв начин мога да прекратя тези опити - на какво да се позова?
Съжалявам, че съм толкова обстоятелствена но се опитвам да дам възможно най-много информация, за да можете да ми помогнете (за съжаление в момента нямам финансова възможност да наема адвокат, който да защитава интересите ми иначе бих го направила на момента) Благодаря предварително!
Sundy
Нов потребител

Re: Молба за съвет (етажна собственост???)

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Яну 2009, 12:45

Случаят Ви едва ли е за адвокат. За съжаление не можем да Ви подскажем нищо конкретно, тъй като безплатните съвети се наказват с дисциплинарно наказание "глоба" от една до 8 минимални работни заплати от Адвокатския съвет и при това положение и ние ще останем без пари, както Вас.
Все пак съберете 60 лева и искайте едночасова консултация при някой колега, за да разберете дали е спешен въпроса Ви и дали нотариуса е защитил правилно интересите на Вашият приятел-собственик, също дали не може да се иска обезщетение от хотелския комплекс.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Молба за съвет (етажна собственост???)

Мнениеот Sundy » 18 Яну 2009, 13:03

Благодаря, това също е помощ за мен... Честно казано изобщо нямам време и средства, за да се занимавам с такива проблеми но явно ще се наложи - дори временно положението става нетърпимо, а не обичам да потъпкват правата ми. Ще прежаля някой и друг час и лев, но няма да позволя да ми тровят нервите с такива селски изпълнения (съжалявам за определението, но се афектирам допълнително от факта че трябва да отделям от средствата, които иначе бих вложила в жилището в което ще се нанеса след месец...)
Бих помолила само за линк към актуален закон за етажната собственост, защото не съм сигурна как в крайна сметка се уреди проблема с домашните любимци и разрешенията за отглеждането им... стига да не се сметне за безплатен съвет, разбира се.
Sundy
Нов потребител

Назад към Етажна собственост