начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Шум от заведение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шум от заведение

Мнениеот leonesa » 23 Яну 2009, 13:56

Здравейте, живея на първи етаж в жилищна кооперация.Под апартамента ми ,на партера има бистро,което ни причинява системен шум.Постоянно се слуша висока музика.Работното им време е до 22.00ч, но не се спазва. Денонощно има някой долу,който да създава шум. Телевизорът им е включен на някой чалга канал и на по-ритмичните песни се усилва.През почивните дни задължително се организирват частни партита,които са продължавали до 05-06ч. сутринта. Подадох жалба в РИОКОЗ-Бургас за замерване нивото на шума,но явно оттам предупредиха наемателя и не можаха да замерят завишени нива на шума. Звъним в полицията ,идват на проверка и в момента ,в който полицаите си тръгнат музиката се усилва отново и започват да блъскат столове,да крещят ,затова че сме им прекъснали купона.Подадох жалба до кмета ,придружена от подписка на живущите във входа.Той назначи проверка,глобиха ги 500лв, имаше затишие за около 2седмици и сега кошмарът започва наново.Тази сутрин в 3ч децата ми се разпищяха от силната музика, защото пазачът се беше напил ,както обикновено.На някои написаното може да им се стори преувеличено, но е самата истина. Вече ми писна, незнам какво да правя.
Какво бихте ме посъветвали, освен да си продам апартамента?
leonesa
Нов потребител

Re: Шум от заведение

Мнениеот ikonomikabg » 23 Яну 2009, 18:04

не съм адвокат но имах подобен проблем. Първо: полицията също има право да глобява, когато не е за първи път.
Второ напишете жалба от входа поне 75 % от живущите ако не бъркам, вземете справки колко пъти е викана полиция и всичко друго което сметнете за необходимо приложете.Жалбата се носи и в полицията и в общината по район с копие до Бургаската община. Има комисия по жалбите и тнт , говорете с някой от общинските съветници какво ще ви посъветват, какъв точно е реда, доколкото знам е приет или се приема закон за борба с нощния шум поне тук в Столична община е така. След 2, 3 провинения се отнема лиценза на заведението.Борете се за затваряне или поне за смяна на наемателя, ако е под наем заведението . И не се притеснявайте викайте си полиция, като не се съоб разят ги викнете втори път и вече могат да ги глобят. Но задължително се п оровете п о общините и говорете с компетентно лице!Но в централната община! От опит знам, че р айонните кметове си питат ушите!
ikonomikabg
Младши потребител

Мнениеот leonesa » 23 Яну 2009, 19:11

От полицията нищо не вършат.Когато дойдат си разменят по някоя приказка с Управителя и дотам. Говорих с районния инспектор от РПУ,а той ми отговори, че при тях не са отразени нарушения от заведението,въпреки че звъним всяка събота. Явно им плащат , за да не им пишат актове.
Преди 2 месеца имах лична среща с кмета на общината /в Бургас кмета има приемен ден/ и обеща ,че ще направи всичко възможно. Глобиха ги 500лв, но това не ги стресна. Изглежда, ще трябва да направя още няколко подписки и пак при кмета,защото ако пусна жалба може и въобще да не стигне до него.
leonesa
Нов потребител

Мнениеот ikonomikabg » 23 Яну 2009, 19:17

ама не говорете с тях а документирайте всичко писмено. Всички обаждания се регистрират в МВР! Вносител на закона за борба с шума е общ. съветник от ДСБ Вили Лилков- това е от мен .Може някой да ви помогне повече от мен. Вижте на търсачка за тоя закон де!
ikonomikabg
Младши потребител

Мнениеот leonesa » 23 Яну 2009, 19:23

Благодаря за съветите
leonesa
Нов потребител

Мнениеот ikonomikabg » 23 Яну 2009, 20:28

http://www.bgsever.info/br-25_2008/stranici/str-5.htm
вижте как седят нещата във Вашата община Бургас!
ikonomikabg
Младши потребител

Мнениеот qzp1965 » 18 Мар 2009, 14:01

Напълно ви разбирам,защото и ние сме на същото положение.Сега се връщам от разговор с обществения посредник на Бургас.Най добре е да направим нещо като сдружение на всички потърпевши от терора на заведения в жилищни сгради.Подавали сме жалби и в община и полиция-нищо.Когато сме по-вече има вероятност да се обърни внимание на проблема. Може да ми пишете на: qzp1965@abv.bg
qzp1965
Нов потребител

Назад към Етажна собственост