начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Разходи за общите части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разходи за общите части

Мнениеот aleksibebov » 30 Яну 2009, 18:38

Здравейте,имам магазин в търговски център на 4 етажа.Моят магазин е партерен външен с отделен вход от входовете на центъра,имам собствен водомер,електромер,охрана и тоалетна.Управителният съвет на центъра решава всички собственици да плащат охрана,чистачка и общи разходи,като охраната охранява само вътрешните части на центъра ,а от вън обраха вече 3-4 магазина,чистачката чисти само вътре не и от вън,а пък аз не ползвам нито вода,нито ток,нито асансьор имам си СОТ,с две думи съм напълно отделен от центъра с изключение на общите части които притежавам.Чел съм закона за етажната собственост,според който трябва да си плащам независимо ,че не ползвам нищо от изброените по горе услуги.Моля кажете ми това правилно ли е и какъв изход да намеря от създалата се ситуация.Дадох предложение на общото събрание да ме отпишат от тези разходи ,но нали знаете българина не може да понесе някой да не плаща пък друг да плаща отхвърлиха молбата ми.Консултирах се с адвокат и пак нищо ,убеждавам се не за първи път в каква скапана държава живеем.Ако някой може да ми помогне да не си хвърлям парите на вятъра ще му бъда благодарен!!!
aleksibebov
Нов потребител

Re: Разходи за общите части

Мнениеот rouseftf » 01 Фев 2009, 10:49

По реда, посочен в ПУРНЕС , а след това - от ЗАКОН за управление на етажната собственост Обн., ДВ, бр. 6 от 23.01.2009 г., в сила от 1.05.2009 г.
rouseftf
Нов потребител

Назад към Етажна собственост