начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

разделяне на етаж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разделяне на етаж

Мнениеот mgdvn » 26 Мар 2009, 12:36

моля помогнете. Аз съм наследник на триетажна къща, заедно с по-големия ми брат. Имаме устно споразумение кои каква част да ползва от къщата и двора. Молбата ми е да ми кажите мога ли да го принудя да узаконим собственоста която ползваме, защото аз постояно влагам средства в моят дял а тои ме гледа с лошо око и говори че трябва да делим на ново.
Ще сам благодарен на всякакви коментари по моя проблем
mgdvn
Нов потребител

Re: разделяне на етаж

Мнениеот finnan » 27 Мар 2009, 12:58

Имате няколко варианта за действие, но при всички можете да разделите както къщатата, така и мястото.
Обикновено вподобни случаи, това което съветвам и правя с клиентите си е (защото е по-бързо) да се дели къщата и да се разпредели ползването на мястото (защото ако тръгне да се дели мястото...:) , но ако някой от вас реши да продава имотите си става сложно.
А и самата делба на къщатата не е толкова лесна, може би ще трябва да се обособи като два самостоятелни обекта, т.е. ще има нужда от преустройство с цялата му документация - разрешение, проекти и т.н.
Това са само насоки и то набързо, най-добре се обърнете към адвокат, докато не е станало късно.
Поздрави
finnan
Младши потребител

Назад към Етажна собственост