начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Може ли обитател да стане ДОМОУПРАВИТЕЛ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли обитател да стане ДОМОУПРАВИТЕЛ?

Мнениеот dani_77bg » 27 Ное 2009, 09:17

Здравейте,
Живеем със съпруга ми в жилището на моите родители, което означава че сме членове на домакинство или обитатели(не сме собственици). На общо събрание го избраха за домоуправител(живеем във вход с 16ап). Като ходих до нашето кметство ми казаха, че само собственик може да стане домоуправител, че трябва задължително да изберем управителен и контролен съвет.

Въпросите ми са може ли съпруга ми да си остане домоуправител? Избрали сме само един управител(домоуправител) и един контрольор, трябва ли задължително да имаме управителен и контролен съвет
Предварително да кажа, че съм чела ЗУЕС, но там не намерих отговори на въпросите си, затова моля вас за помощ
Благодаря ви предварително
dani_77bg
Нов потребител

Re: Може ли обитател да стане ДОМОУПРАВИТЕЛ?

Мнениеот jekata » 27 Ное 2009, 21:44

Не виждам проблем след като си част от домакинството пък било то и да не си собственик да си домоуправител. Случаи подобни надали са единични. В крайна сметка ако ще и от другия край на България да си кел файда след като събранието ти гласува доверие.
Успех!
jekata
Младши потребител

Мнениеот monsieur » 30 Ное 2009, 12:02

Съгласно ЗУЕС членове на управителния съвет (респективно негов председател или по нашему домоуправител) могат да бъдат само собственици.
monsieur
Младши потребител

Мнениеот patzi » 05 Яну 2010, 12:00

Да не пускам друга тема ,искам да ви попитам най-любезно ! Мога ли да стана член или пр. на УС при положение ,че жилището е на съпругата ми ,но от преди брака и с мен?
patzi
Нов потребител

Назад към Етажна собственост