начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Непогасени сметки от наематели

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Непогасени сметки от наематели

Мнениеот tzoneva » 22 Яну 2010, 12:58

Здравейте,
в блока ми имаме следния проблем: наемателите на общинско жилище напуснаха апартамента след 10 годишно неплащане на сметките за входа и към Софийска вода (на общ водомер сме). Натрупаната сума е над 4 000 лв. Когато ходих в общината ми казаха да заведем дело към тях и че общината няма отношение към тази сума. Въпросът ми е, дали общината не е задължена да погаси тази сума при положение че жилището е общинско. Съдебно дело към наемателите няма смисъл да водим, защото те са клошари и практически нямат никакво имущество и доходи, с които да платят тези разходи.
tzoneva
Нов потребител

Re: Непогасени сметки от наематели

Мнениеот ivankavrakov » 22 Яну 2010, 16:22

Вие като какви ще заведете дело?
Макар и да сте съседи, не сте собственици на имота, нито ВиК дружесто.
Чудя се какво е правила Софийста вода, че не си е потърсила парите.
ivankavrakov
Потребител

Назад към Етажна собственост