начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Закупуване на общото помещение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупуване на общото помещение

Мнениеот silverfan » 28 Юни 2010, 15:59

Искам да закупя общото помещение на вх."А",за да си направя офис.Аз имам имот във вход "Г" на същата сграда.Процедурата ми е ясна,тъй като вече е коментирана във форума.Интересува ме дали трябва съгласието САМО на собствениците от вход "А" или на собствениците на имоти в четирите входа. Пояснявам,че всеки вход си има такова общо помещение /нещо като портиерна/.Интересът ми към вход "А" е продиктуван от факта,че има лице на булевард.
silverfan
Младши потребител

Re: Закупуване на общото помещение

Мнениеот kontrol » 28 Юни 2010, 18:41

Продажба на недвижим имот се оформя с нотариален акт.

Чл. 8 ал. ІІ ЗУЕС допуска управлението да се извършва по отделни входове. Това се отнася обаче само до управлението. Значи, ако частта е обща за цялата сграда (както предполагам), ще трябва всички собственици (напр. ч/з пълномощник) да присъстват на изповядването на сделката. Мисля, че това, че е предназначена да служи само за съотвения вход не я прави съсобствена само за етажните собственици в него. Може би трябва да се види в документацията на сградата. Или да питате нотариуса, ако той ще Ви проектира нотариални акт, все пак (и) от него зависи.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Назад към Етажна собственост