начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Този път аз правя ремонт и имам деца.......

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Този път аз правя ремонт и имам деца.......

Мнениеот tsureto_ » 23 Ное 2010, 02:29

Здравейте,
пиша ви относно проблем със съседите под нас, но този път темата е друга - аз правя ремонта....
Ще се опитам максимално да сбия информацията - преди 3 седмици купихме апартамент, всичко стана много набързо, нанасянето също. Бяхме започнали няколко дни преди това ремонт на банята, но се нанесохме преди да е готова. Предупредих майстора да не вдуга шум между 14.00 и 16.00 часа, защото имам две деца - на 3 и 9г и не би ми харесало ако не могат да спят на обяд. Два пъти съседката е влизала да "разглежда" какво правим и как върви ремона без майстора да я е канил - почукала, той не я чул и тя си влязла?!
Слизах до нея да я предупредя за шума , че ще ремонтираме банята и едната стая. След като се нанесохме в продължение вече на вече 2 седмици идва през ден - първо били сме тропали с ремонт, после децата били шумни, после - нямало ли да викам някоя фирма да пръска за хлебарки, защото като старите собственици се изнесли и разбутали гнездата на хлебарките и те видиш ли слезли у тях..
Едната вечер оставих децата за 10 мин да изтичам отсреща за хляб, ама наситина за 10 мин...като се върнах щерката плачеше и заеквайки ми каза, че някой звънял и натискал бравата. Едва я успокоих.....Слизах долу да предупредя, че вече ми идва в повече и ако обича да не ни безпокои, особено що се отнася до съвсем нормално време - между 18.00 и 19.00 часа и то за товам че децата си играят. Майтора си тръгва в 17.00.

Да обобщя - банята стана за 6 дни, сега завършваме стаята - сложихме нова дограма и правим шпакловка - нищо кой знае колко шумно. Децата ги прибирам към 18.00 часа. Ако тропат и викат е до към 21.00 най -късно. Задължително спазвам часовото ограничение, особено събота и неделя, а и аз спя с тях :)
И тази вечер дойде - към 19.00 часа. Честно казано се притесних.Първо , че малките като чуят звънеца и подскачат и второ, защото тя крещи неистово, та блока кънти.
Опитах се да и обясня културно, че ще приклю
чим скоро с ремонта, че ще опитам да занимавам децата с по-безшумни неща..ит.н, но тя крещи и ме обижда и псува както се сетите. Просто и затворих вратата.
Има ли начин да спра качването и през ден у нас?
Наистина започва много да ме дразни и ме притеснява, че може да причака щерката и да я сплашва...щото като я гледам толкова и е мозъка......
Благодаря!
tsureto_
Нов потребител

Re: Този път аз правя ремонт и имам деца.......

Мнениеот toni_sf » 23 Ное 2010, 13:39

Е юрист няма да Ви отговори,защото не ги касае , това са взаимооношения от личен характер.По добре вижте кой Вие Управител на ЕС с него поговорете да я озапти , или в личен разговор с нея. :D А другият вариянт е да се направите на непокис и да чакате да свикне, периода е от 6м до 1г.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот trando58 » 23 Ное 2010, 14:29

До tsureto
Първо,честито за новият апартамент и второ, моите съболезнования,че Ви се е паднала такава съседка. Точно заради факта,че сте новодомка, трябва да я сложите на място о време,иначе тормозът може продължи постоянно ако се чувства безнаказана. Ще изкажа личното си мнение,какво можете да направите в момента.Понеже няма как веднага да я спрете(вменяването на вина някому,трябва да е подплатено с доказателства) направете следното: Първо,отидете при Управителят или УС в ЕС и подайте писмена жалба в два екземпляра,единият за Вас с подпис и дата,че е получен.В жалбата опишете цялата ситуация и поискайте от Управата да вземе отношение по въпроса.Тя е органът който се грижи за спазването на вътрешният ред на сградата. Поискайте настойчиво,да разговарят със съседката Ви в кратък срок(1-2)дни и да и разяснят ,че не нарушавате вътрешният ред и закона и да и препоръчат да престане с личните нападки. Намекнете,че сте решени да сезирате и други органи на власта ако се наложи,но ще защитите спокойствието на семейството си. Бъдете диплпматична!
Второ: Поговорете с другите си преки съседи,разберете тяхното мнение за Вашият ремонт,извинете им се още веднъж за безпокойството,опитайте се да разберете нещо повече за съседката Ви под Вас и какво е тяхното мнение за нея.Бъдете дипломатична! Трето: Изчакайте да видите резултатът от жалбата Ви до Управата.
Четвърто: При първият нов опит за "саморазправа" от страна на съседката Ви,отидете в районната прокуратура и подайте жалба по случая с входящ номер,като приложите и жалбата до Управата в ЕС и евентуално мнението на други съседи,ако са във Ваша полза. Оттук нататък прокуратурата би следвало да назначи проверка по случая от РПУ което ще привика съседката Ви да даде сведения по жалбата Ви и после да докладва на районният прокурор. При добре свършена работа от Ваша страна(добре аргументирана жалба и непременно настоятелност да се реши проблема) РПУ или Прокуратурата може да предупредят писмено съседката Ви,а може и да издадат направо ограничителна заповед,да се доближава до Вас и децата(навсякъде споменавайте,че децата са травматизирани от ставащото) Мотивите на РПУ и на Прокуратурата са елементарни: За нарушение на вътрешният ред в сграда в режим на ЕС, Управителят или УС е органът оторизиран да взема мерки по спазването му.Така също и органите на МВР които са длъжни да вземат отношение по такива сигнали.Така,че е неправомерно съседката Ви да идва при Вас и да Ви тормози,като подменя установеният ред.
Дано да съм бил полезен.Успех и пишете как се развиват нещата!
trando58
Потребител

Мнениеот tsureto_ » 23 Ное 2010, 16:19

Благодаря за изчерпателната информация!
Съпруга ми ходи тази сутрин до Управителя, но е заминал в командировка.
Само да спомена, че тази сутрин пак е идвала - в 10.30часа, когато майстора е започнал да пробива дупките за новите контакти (искам да махна онези стари продълговати и грозни от преди 100 години) - 4 на брой. На 5-тата минута е доприпкала! Между другото аз и Управителя бях предупредила за ремонта.
А колкото до мнението на съседите - да, бих могла да поразпитам.
От предишната собственичка разбрах, че и към нея е проявявала агресия и е отправяла заплахи за подобни неща. Нейните думи бяха ; "Ще береш ядове, много е чепата!", ама не очаквах чак пък толкоз. Мислех, че в един, два разговора ще постигнем някакво разбирателство, но уви....
Ще действам както сте ме посъветвали.
Благодаря отново!
tsureto_
Нов потребител

Назад към Етажна собственост