Здравейте,
Бих желал да получа от Вас съвет към кого да насоча жалбата си въ връзка със следния казус:
Живея в кооперация от 2007 год. Тази зима протича част от покрива. (Аз съм на предпоследен етаж, но и директно под част от покрива, тъй като последният етаж има лек отстъп навътре.) Вчера разговарях със съседа над мен, който ми каза, че 2011 г. са му монтирали климатик, и монтажистите, разхождайки се по тази издадена част на покрива, най-вероятно са счупили керемиди, чийто резултат виждам сега след тези обилни снеговалежи: Стената ми е цялата влажна заради вероятно счупени керемиди.
Най-вероятно със съседа ми няма да се разберем относно ремонта, а не е честно аз да ремонтирам със собствени средства грешките на други.
Бих искал съвет от Вас към кого да насоча жалбата, естествено с точни данни - коя фирма и кога е монтирала климатика и т.н.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Протекъл покрив вследствие на монтаж на климатик у съседа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Протекъл покрив вследствие на монтаж на климатик у съсед
Доколкото зная, покривът в този му смисъл, е обща част. Има етажна собственост и органи на управлението и, и т.н.
Установяването на причините за повредата и евентуално причинителя и, не води автоматично до поправяне на общата част, и до това, на Вас да престане да Ви тече от покрива.
Потърсете си адвокат, и т.н, и т.н.
Установяването на причините за повредата и евентуално причинителя и, не води автоматично до поправяне на общата част, и до това, на Вас да престане да Ви тече от покрива.
Потърсете си адвокат, и т.н, и т.н.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Странна работа... 10 керемиди са пряко сили ... 30 лева. Надница на майстор и тя е горе-долу толкова. А сега питащия да сметне колко ще струва консултацията при адвокат, изготвянето на необходимите документи, разправиите, загубата на време (през което време водата ще си тече...). Доказването че точно ходенето на техниците за климатика е повредило покрива също е нещо дето не виждам как ей-така ще се докаже.
Ма щом ви влече да ходите по съдилища за 50 лева... ваша воля.
Ма щом ви влече да ходите по съдилища за 50 лева... ваша воля.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
bbonev00 написа:...монтажистите, разхождайки се по тази издадена част на покрива, най-вероятно са счупили керемиди, чийто резултат виждам сега след тези обилни снеговалежи: Стената ми е цялата влажна заради вероятно счупени керемиди.
Не бързайте с констатациите!
Ако стената Ви се е овлажнила в периода на големите студове (ледените дни, когато температурите в продължение на няколко дни и седмици дори не се вдигат над -2-3 градуса), причината най- вероятно не е в счупени керемиди, а в нещо съвсем друго. Възможно е да е конденз, възможно е да се дължи на недостатъчна (или дори липсата на) топлоизолация на плочата под покрива над Вашето жилище. Защо се получава такъв теч- трудно мога да Ви обясня в този форум с няколко думи, доста е дълго и сложно за обяснение. Посъветвайте се първо с добър архитект, вещ в тази материя, преди за започвате разправии със съседа. Ако случаят е такъв, то Вашият съсед няма никаква вина за това. И огледайте, разбира се, керемидите.
- bgarch
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|