Здравейте,
Искам да Ви запитам следното. Имам закупен апартамент в сграда, която е в режим на етажна собственост.
Проблемът ми е че в Правилника има категорична забрана за отглеждане на домашни любимци на територията на комплекса.Аз използвам апартамента само 5 месеца в годината и факта че не мога да прекарам това време с домашното му животно, е голям проблем за мен.
На последното събрание - поисках изменение на тази клауза - но ми беше отговорено че ако не се съобразя с това изискване ще последва глоба, принудително отнемане от правото ми на живеене в апартамента за някакъв си срок ...
Моля Ви помогнете ми и ми кажете имам ли някакви шансове да се преборя с всичко, което изложих?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Собственик - без права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Собственик - без права
Нямам особено голям опит в областта на Закона за управление на ЕС и все пак от прочетеното оставам с впечатление, че забраната касае отглеждането на домашни животни на територията на комплекса /представляваща обща част за всички лица, притежаващи права върху обект, изграден в границите му! Още повече в ЗУЕС или др. нормативен акт не съм срещал установени забрани за отглеждане да домашни животни, стига разбира се да са спазени други изисквания /регистрация, паспорт и т.н./. И все пак този правилник с решение на ОС ли е приет? Ако е да то има възможност да се обжалва по съдебен ред!
- dimitrov89
- Нов потребител
Да забраната е за отглеждане на животни върху целия комплекс - представляващи общи части.
Но няма ли някакъв друг начин да се отмени тази забрана на ОС. Има ли някакъв закон за това?
Но няма ли някакъв друг начин да се отмени тази забрана на ОС. Има ли някакъв закон за това?
- summer781
- Нов потребител
Конкретно, за какво животно става дума - за кон, или за някакъв плъх/хамстер/, за котка, за куче или гущер. От друга страна, какво предвижда този вътрешен правилник - за какви животни се отнася, какви глоби, кой как и по какъв начин ги налага. И не могат да ви лишат от правото да живеете в апартамента си.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря Ви за отговорите.
В правилника е предвидено следното:
Чл.8. 1. Забранява се приютяването на бездомни кучета или други животни във входовете, стълбищните площадки и другите общи части на сградата.
Чл.8. 2. Забранява се oтглеждането на домаши любимци на територията на комплекса
Чл.18. При неспазване разпоредбите на правилника на нарушителите се налага глоба до 500 /петстотин/ лв.
Чл.19. Налагането, събирането на глобите и обжалването на решенията за тяхното налагане се извършват по реда на чл. 22 от Правилника за управлението, реда и надзора в етажната собственост.
Става дума за две малки кучета. Не знам какво да правя, тъй като след като категорично ми се отказа на ОС да бъде отменена споменатата вече разпоредба и не искат никакво споразумение.
В правилника е предвидено следното:
Чл.8. 1. Забранява се приютяването на бездомни кучета или други животни във входовете, стълбищните площадки и другите общи части на сградата.
Чл.8. 2. Забранява се oтглеждането на домаши любимци на територията на комплекса
Чл.18. При неспазване разпоредбите на правилника на нарушителите се налага глоба до 500 /петстотин/ лв.
Чл.19. Налагането, събирането на глобите и обжалването на решенията за тяхното налагане се извършват по реда на чл. 22 от Правилника за управлението, реда и надзора в етажната собственост.
Става дума за две малки кучета. Не знам какво да правя, тъй като след като категорично ми се отказа на ОС да бъде отменена споменатата вече разпоредба и не искат никакво споразумение.
- summer781
- Нов потребител
Сложно житейска дилема. Моят съвет е да вземете Правилника и да отидете при адвокат, който да ви каже дали не може по реда на АПК/Административно процесуален кодекс/ да бъдат отменени съответните разпоредби, които според вас ограничават правата ви.
- neutralen
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|