Живея в панелен блок, където всичко се чува и до преди 2 години всички взаимно се търпяхме и беше добре. Но един от собствениците,който до този момент даваше апартамента си на 2 етаж под наем, реши да дойде с втората си жена да живее тук. Направи огромен ремонт, кърти и руши стени и всички търпяха строителството му. После реши, че всички са длъжни да пазят тишина наоколо и започна да се кара със съседите си- тези му стъпвали тежко, онези дишали шумно, други говорели високо и т.н.Започна по всяко време да ходи и тропа по вратите и да заплашва- особено при нас, тъй като сме на 3 етаж, над него. Ние шептим и пак му пречим- хлопа се по всяко време,звъни по телефона,без да се съобразява дали си на работа, посред нощ дига скандали, заплашва със саморазправа, с побой ... .Стигна се до там,че заяви,че има познат- добър приятел в районното полицейско и той ще му помогне да ни изхвърли всички с багажа ни навън.
Как да се справим с него- пуснах оплакване до районното, но то изчезна и сега от там казват,че нищо не знаят.
Този човек стигна до там,че загради половината от стълбището на входа и зазида асансьорната врата и си разшири апартамента за сметка на общите помещения и стълбището- сложи си дебела ,здрава врата по средата на стълбищната площадка и ние трябва да минаваме на пръсти покрай него, а не дай Боже да заседнем в асансьора-трябва да се разбиват стени,за да ни освободят.
Затова, моля, помогнете- КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТОЗИ НАТРАПНИК-НОВОБОГАТАШ, БЕЗ ПАРИ ДА СИ КУПИ КЪЩА, НО ДОСТАТЪЧНО НАГЪЛ ДА СЕ НАТРАПВА НА ЦЯЛ ВХОД С 24 АПАРТАМЕНТА.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да се спася от съсед, решил,че всички му пречат да живее
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: как да се спася от съсед, решил,че всички му пречат да ж
И аз се учудвам как е възможно такова нещо да се случва. Явно хората се поддават на заплахи, това е причината. Районното, та Районното. Там да няма някакви диви зверове, нали и те са хора като всички нас.
... Е, не всеки може да се оправя с бой / тоя наистина е за бой /. Може обаче да се подадат жалби за незаконното строителство и шума.
П.П. Изгубила се едната жалба, ами пуснете втора, трета и т.н. Да вземат да се развижат нещата.
... Е, не всеки може да се оправя с бой / тоя наистина е за бой /. Може обаче да се подадат жалби за незаконното строителство и шума.
П.П. Изгубила се едната жалба, ами пуснете втора, трета и т.н. Да вземат да се развижат нещата.
- nk7702n
- Старши потребител
Хубаво, щом казваш, няма да им" мътя " главите. Ако искаш, ти им помогни тогава да го набият. П.П. Не съм написала, че за всичко трябва да се подава жалба в полицията, а че и полицията трябва да се интересува от съдбата на обикновените хорица. Гледам вчера по новините един снимал заспали полицаи в служебната кола, публикувал снимката във фейсбук. Че после последвали едни разпити... Голямо противообществено деяние, нали!? Иначе, посред бял ден се обират банки, ама какво от това? Бял кахър. Адвокатите и съдебната система им били виновни... Айде, със здраве!
- nk7702n
- Старши потребител
Аз имах същия проблем с един комшия. Като пуснах жалба до Общината, отдел "Контрол върху строителството" с копие до РДНСК и като му направиха една проверка с предписание да се разруши незаконно изграденото в общите части, да видиш как се кротна. Пуснете жалби и свикайте общо събрание на етажната собственост и го заплашете, че ако не престане, ще го изгоните. Ама въпросът е дали ви стиска или сте ... меки мари.
- bastard
- Потребител
Да има късмет да е пипнал някой носещ панел, ще и се стъжни на майка му.
Тъй като блокът е 3-та категория, напишете жалба (от председателя на ЕС примерно), отправена до ДНСК, за извършеното преустройство със засягане на общи части - завземане на част от етажна площадка, намеса в конструктивни елементи на сградата, промяна на фасадата и евентуално - прекъсване на комин. Това са най-често сериозните нарушения от строителна гледна точка.
Това е достатъчно, за да му създаде 2-3 годишно занимание. Ще е достатъчно зает, за да обръща внимание на котешки стъпки и тям подобни.
Тъй като блокът е 3-та категория, напишете жалба (от председателя на ЕС примерно), отправена до ДНСК, за извършеното преустройство със засягане на общи части - завземане на част от етажна площадка, намеса в конструктивни елементи на сградата, промяна на фасадата и евентуално - прекъсване на комин. Това са най-често сериозните нарушения от строителна гледна точка.
Това е достатъчно, за да му създаде 2-3 годишно занимание. Ще е достатъчно зает, за да обръща внимание на котешки стъпки и тям подобни.
Последна промяна emilgrigorov на 24 Окт 2012, 12:21, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
doc03 написа:nk7702n написа:Хубаво, щом казваш, няма да им" мътя " главите. Ако искаш, ти им помогни тогава да го набият.
П.П. Не съм написала, че за всичко трябва да се подава жалба в полицията, а че и полицията трябва да се интересува от съдбата на обикновените хорица. Гледам вчера по новините един снимал заспали полицаи в служебната кола, публикувал снимката във фейсбук. Че после последвали едни разпити... Голямо противообществено деяние, нали!? Иначе, посред бял ден се обират банки, ама какво от това? Бял кахър. Айде, със здраве!
Въпросът ми беше ясен - как МВР-то ще раздвижи "нещата" след ... 5 жалби ? Не ми се обясни. Само да си говорим и да пращаме хората да се жалват, че да са психически спокойни - оплакали са се, а след това чучват и чакат да падне мандалото. Попитах също за какво е било оплакването - никакъв отговор.
Дали съседите ще се възмутят от поведението на съседа и след проверка прокуратура да му образува за 325 - не !
Дали след проверката от районния инспектор прокуратура ще образува ДП по 323 за строежите върху общите части на блока - не !
Защо да се бърка полицията в междусъседски отношения ? Да не би да сме съдници ? За да вземе полицаят страна и да го уволнят след две наказания, затова ли ? И какво е "обикновени хорица" - онзи "строител" и зазидвач на асансьорни врати с какво е необикновен ?
Спали в патрулката - ами спали. Има си дисциплинарна практика по този въпрос. Ще ги накажат. Който спи - спи. Но носи ОТГОВОРНОСТ. Аз ще снимам адвокат, 150 килограмов, как спи в съдебна зала по време на СЗ, и какво от това ? Дали някой ще го пипне - НЕ ! Всеки би трябвало да си носи отговорност за действията или бездействията.
И какво като обират банки посред бял ден ? То нали затова е обир. Ако беше посред нощ щеше да е взломна кражба. МВР не охранява банките от доста отдавна. От предписанията, които прави МВР на банките, последните хич не се интересуват. Банките се охраняват от охранители, и проблемите с обирите са в следствие на силно заниженото ниво на банковата сигурност в БГ, при това заради икономии. А както разбрахме, в охраната и сигурността участва и адвокатурата, така че .... няма да коментирам. Но това е друга тема.
Пак не разбрах, защо да пуска жалби в МВР ? От там ще изпратят вещо лице за да установи (безплатно) незаконното строителство ли ? Ще му забрани районния инспектор на онзи да звъни по врати и телефони, щото му тропат ?
Оставили са го 2 години да си развява ... байрака и сега "Помощ братя българи". Бас хващам, че поне половината от тези 24 съседи, минавайки, докато онзи е зидал и градил са цъкали "Леле, комшу, колко хубу става".
Къде са отговорите от общината и строителния контрол по жалбите за конструктивно променения блок и за незаконното строителство ? - няма отговори, щото няма такива жалби. Но в МВР да пуснат 10 жалби ... Ша са опраим, ама друг път ...
Та така, със здраве ...
Конкретно предложение към питащата - съберете, тези 24 човека по 5 лева и идете при адвокат, разкажете всичко, направете каквото той Ви каже, и ако не стане - тогава се върнете тук.
doc03 написа:nk7702n написа:Хубаво, щом казваш, няма да им" мътя " главите. Ако искаш, ти им помогни тогава да го набият.
П.П. Не съм написала, че за всичко трябва да се подава жалба в полицията, а че и полицията трябва да се интересува от съдбата на обикновените хорица. Гледам вчера по новините един снимал заспали полицаи в служебната кола, публикувал снимката във фейсбук. Че после последвали едни разпити... Голямо противообществено деяние, нали!? Иначе, посред бял ден се обират банки, ама какво от това? Бял кахър. Айде, със здраве!
Въпросът ми беше ясен - как МВР-то ще раздвижи "нещата" след ... 5 жалби ? Не ми се обясни. Само да си говорим и да пращаме хората да се жалват, че да са психически спокойни - оплакали са се, а след това чучват и чакат да падне мандалото. Попитах също за какво е било оплакването - никакъв отговор.
Дали съседите ще се възмутят от поведението на съседа и след проверка прокуратура да му образува за 325 - не !
Дали след проверката от районния инспектор прокуратура ще образува ДП по 323 за строежите върху общите части на блока - не !
Защо да се бърка полицията в междусъседски отношения ? Да не би да сме съдници ? За да вземе полицаят страна и да го уволнят след две наказания, затова ли ? И какво е "обикновени хорица" - онзи "строител" и зазидвач на асансьорни врати с какво е необикновен ?
Спали в патрулката - ами спали. Има си дисциплинарна практика по този въпрос. Ще ги накажат. Който спи - спи. Но носи ОТГОВОРНОСТ. Аз ще снимам адвокат, 150 килограмов, как спи в съдебна зала по време на СЗ, и какво от това ? Дали някой ще го пипне - НЕ ! Всеки би трябвало да си носи отговорност за действията или бездействията.
И какво като обират банки посред бял ден ? То нали затова е обир. Ако беше посред нощ щеше да е взломна кражба. МВР не охранява банките от доста отдавна. От предписанията, които прави МВР на банките, последните хич не се интересуват. Банките се охраняват от охранители, и проблемите с обирите са в следствие на силно заниженото ниво на банковата сигурност в БГ, при това заради икономии. А както разбрахме, в охраната и сигурността участва и адвокатурата, така че .... няма да коментирам. Но това е друга тема.
не разбрах, защо да пуска жалби в МВР ? От там ще изпратят вещо лице за да установи (безплатно) незаконното строителство ли ? Ще му забрани районния инспектор на онзи да звъни по врати и телефони, щото му тропат ?
Оставили са го 2 години да си развява ... байрака и сега "Помощ братя българи". Бас хващам, че поне половината от тези 24 съседи, минавайки, докато онзи е зидал и градил са цъкали "Леле, комшу, колко хубу става".
Къде са отговорите от общината и строителния контрол по жалбите за конструктивно променения блок и за незаконното строителство ? - няма отговори, щото няма такива жалби. Но в МВР да пуснат 10 жалби ... Ша са опраим, ама друг път ...
Та така, със здраве ...
Конкретно предложение към питащата - съберете, тези 24 човека по 5 лева и идете при адвокат, разкажете всичко, направете каквото той Ви каже, и ако не стане - тогава се върнете тук.
На теб кой ти е казал, че жалбите трябва да са само в полицията? Много ясно е , че за незаконно строителство ще са в общината и в РДНСК. Ще пуска точно толкова жалби, колкото трябва, за да събуди спящите.Останалото нямам време да го коментирам. Няма значение. Ти нали си тук, ще ги консултираш хората, защо да ходят при адвокат?
- nk7702n
- Старши потребител
Брех, че знаещи хора работят в МВР - то...Тц, Тц, пу да не урочасаш! Не е ДНСК, ами съответната регионална служба, която вече се казва служба НСК при РДНСК към съответния район. ДНСК отдавна си съществува, ако не си разбрал. И ти казах да ги консултираш, защото много знаеш. Не можеш да разбираш и от полицейски работи, и от строителство и регулация, и от граждански дела, и от всичко останало. Някак много дини стават. Пък относно имейла, все едно е с кого разговарям, за мен всички са предимно хора.Не е попитал човека за помощ, затова не съм предложила такава. Наркодилър.. Ти още малко и ще ме изкараш, че имам специфични отношения с организираната престъпност...
Всеки има мнение, да си го изразява свободно, нямам нищо против.Няма нужда от излишни нападки, по - скоро от малко по - толерантно отношение. Приятна вечер на всички!
Всеки има мнение, да си го изразява свободно, нямам нищо против.Няма нужда от излишни нападки, по - скоро от малко по - толерантно отношение. Приятна вечер на всички!
- nk7702n
- Старши потребител
doc03 написа:Като повиши тон - и Вие така. Като заплашва - и Вие така. Ако Ви посегне - тогава прокуратура , полиция и съд. И мачкане до дупка, с отношение, с поведение (от всички съседи обаче ! - каза Ви се за общото събрание), и ако не стане - тогава с институциите. Ако не стане и с тях - в армията има един лаф за одеалото ...
Много весел съвет.... предлагам , да излязат на дуел...
- n_ikito
- Активен потребител
doc03 написа:nk7702n написа:Брех, че знаещи хора работят в МВР - то...Тц, Тц, пу да не урочасаш! Не е ДНСК, ами съответната регионална служба, която вече се казва служба НСК при РДНСК към съответния район. ДНСК отдавна си съществува, ако не си разбрал. И ти казах да ги консултираш, защото много знаеш. Не можеш да разбираш и от полицейски работи, и от строителство и регулация, и от граждански дела, и от всичко останало. Някак много дини стават. Пък относно имейла, все едно е с кого разговарям, за мен всички са предимно хора.Не е попитал човека за помощ, затова не съм предложила такава. Наркодилър.. Ти още малко и ще ме изкараш, че имам специфични отношения с организираната престъпност...
Така е. Има доста знаещи хора в МВР-то. Не съм компетентен във всичките изредени неща, от професионална гледна точка обаче. Затова, както казах, изразявам мнение от чисто човешка и житейска такава. Харесва ми да се шегувам с хората, дори често им показвам отрицателно отношение, но никога заради тяхно незнание или некомпетентност, а заради чисто житейската им, а и битова глупост и безхаберие. Това, че не разбирам от нещо не пречи да изразя мнение. А който не е съгласен може спокойно да дискутира с мен, но без лични нападки, примерчета и цитати от пресата, а с ясни, конкретни и обосновани доводи. А ми прави впечатление, че ти nk7702n, когато нямаш в джоба от тези последните неща, или хлъзгаво се измъкваш, или нападаш лично и персонално човека отсреща, като не ползваш фактите от мнението му, а неща които са странични, доста далеч от темата, бягяйки от директен и конкретен спор. Хвърлянето на нещо, което ще афектира събеседника и ще отклони нещата от темата, може за момента да те вади от положение, но в никакъв случай не е от полза за питащия и дискусията. А йезуитското отмятане от собствени твърдения, което ти правиш, при това не само в тази тема, никога не съм уважавал. Още повече, че стилът ти от типа "промяна на мнение с цел напасване по следващите мнения" създава едно такова особено усещане относно някои неща ...
А, да. Най мразя да ме захапват за "полицейски" неща "знаещи", които хал-хабер си нямат от това какво е полиция, за какво служи и как да се ползва тя. И да объркват хората с това си незнание. Въпреки всичко обаче ще се въздържам да пиша където си писала, защото все е свързано с неприятни емоции ...
Ще приключа набързо със следното: Бих поискал професионален съвет от доста хора, с които тук във форума съм се конфронтирал по една или друга причина. Но от твоето мнение на юрист и адвокат не бих се възползвал, дори да си последния такъв ... Бъди здрава.
Към питащата - не е хубаво да виждате такива неща, но на човек понякога му писва.
Моят съвет на неразбиращ от "строителство и регулация, и от граждански дела, и от всичко останало" - човекът, който Ви тормози, го прави защото действа от позицията на "силния". А да е на тази позиция сте му позволила и помогнала Вие заедно със съседите Ви. Сами си раздвижете нещата. Обърнете палачинката, не бузата. Не се свирайте в дупките си и не му позволявайте да Ви се качва на главата. Написах Ви какви отговори на какви жалби Ви липсват, а други участници в темата Ви посочиха къде да ги адресирате. Тази жалба в полицията ще е загубено време за Вас и за полицая, който ще работи по нея. Повярвайте ми. Действайте по същия начин като онзи - не е никакъв за да Ви държи сметка как живеете. Ако не му изнася - да се изнася. Живее в панелка, не в къща на края на града. Като повиши тон - и Вие така. Като заплашва - и Вие така. Ако Ви посегне - тогава прокуратура , полиция и съд. И мачкане до дупка, с отношение, с поведение (от всички съседи обаче ! - каза Ви се за общото събрание), и ако не стане - тогава с институциите. Ако не стане и с тях - в армията има един лаф за одеалото ...
Аз също оттук нататък няма да пиша повече в твоите теми. И аз познавам в действителност знаещи и можещи служители на МВР, но те се отнасят с уважение към мен като юрист и като човек. И именно по този начин ме респектират, не чрез лични нападки и стремеж да си наложат мнението на всяка цена. Остани си със здраве!
- nk7702n
- Старши потребител
+ жалба до прокурора за закана с престъпление, щом ви заплашва. Но задължително свидетел ще ви трябва.
- chadel
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|