Imam vapros
neznam dali tova e podhodiashtoto miasto da go zadam i ako ne molia da me izvinite
Moga li da sadia saseda si za psihicheski tormoz?
stava duma za slednoto
Imam sased, koito jivee pod men i neprekasnato se oplakva che mu vdigam shum
shuma e che si hodia po parketa v kashti i tova go drazni osobeno, ako imam priateli na gosti
reakciata
znami mi po telefona i me obijda i rugae sled koeto izchakva da stane 2/3 sled polunosht i se kachva na tavana / az jiveia na poslednia etaj / i zapochva da tropa
toi otgore sneshto tejko , a jena mu otdolu po trabite v baniata
tova veche go tarpia poveche ot 2 godini
interesuva me dali moga da go osadia tozi chovek, bilo za psihicheski tormoz ili za kleveta, tai kato i sipe obidi bez da se zamislia
shte se radvam da polucha savet
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
tormoz
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: tormoz
Sydebnata procedura shte trae po mychitelno i ot tormoza priatel ... po dobre go nabij..;-) ima po goliama veroiatnost da prestane. ;-))) ..pyk i ti shte si izleesh mykata (stresa) ...
Bulgarina po princip e prost chovek, trudno obshtuva i mu e chujda kulturata - samo ot boj razbira...ne sluchajno samo mutrite v taz dyrjava prokopsvat ...
Bulgarina po princip e prost chovek, trudno obshtuva i mu e chujda kulturata - samo ot boj razbira...ne sluchajno samo mutrite v taz dyrjava prokopsvat ...
- Borispop
Solidariziram se s napisanoto po-gore. Opitval sum s pravni sredstva - ne pomaga.
Boiat mu e maikata (seriozno).
Boiat mu e maikata (seriozno).
ne ste parvite koito me savetvat da predpriema podobna miarka
:-)
mersi za mneniata
p.s. a za boia shte vidim kakvo moje da se napravi :-)
:-)
mersi za mneniata
p.s. a za boia shte vidim kakvo moje da se napravi :-)
- Chil
Ще Ви предложа подход различен от този на останалите. Ако сте готов да се занимавате със случая, може да постъпите по следния начин:
- напишете кратка жалба, в която опишете случая, като посочите, че лицето Ви тормози, въпреки Вашата молба да спре, както и че нарушава нощната тишина. Подайте я в съответната Районна Прокуратура по местоживеене( по-добре там, те ще я препратят до РПУ по Вашето местоживеене). Ако подадете жалбата директно до РПУ, рискувате да не бъде разгледана, тъй като е от гражданско-правно естество. Но след като я подадете в съответната Районна Прокуратура, тя ще бъде изпратена на РПУ по местоживеене с указания за извършване на проверка по случая.
Ефектът ще бъде, че на съседа Ви ще му снемат обяснения по случая и евентуално ще му съставят Протокол за полицейско предупреждение по чл. 63, ал. 2 от ЗМВР.
При повторно нарушение, след като му е бил съставен Протокол за полицейско предупреждение, може отново да сигнализирате РПУ и те биха могли да му съставят акт и да му наложат глоба по чл. 280 от ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане.Разбира се това може и да го озапти, но е възможно и да предизвика обратен ефект. Решението го вземате Вие.
- напишете кратка жалба, в която опишете случая, като посочите, че лицето Ви тормози, въпреки Вашата молба да спре, както и че нарушава нощната тишина. Подайте я в съответната Районна Прокуратура по местоживеене( по-добре там, те ще я препратят до РПУ по Вашето местоживеене). Ако подадете жалбата директно до РПУ, рискувате да не бъде разгледана, тъй като е от гражданско-правно естество. Но след като я подадете в съответната Районна Прокуратура, тя ще бъде изпратена на РПУ по местоживеене с указания за извършване на проверка по случая.
Ефектът ще бъде, че на съседа Ви ще му снемат обяснения по случая и евентуално ще му съставят Протокол за полицейско предупреждение по чл. 63, ал. 2 от ЗМВР.
При повторно нарушение, след като му е бил съставен Протокол за полицейско предупреждение, може отново да сигнализирате РПУ и те биха могли да му съставят акт и да му наложат глоба по чл. 280 от ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане.Разбира се това може и да го озапти, но е възможно и да предизвика обратен ефект. Решението го вземате Вие.
- Благородна
солидаризирам се изцяло с благородна, вярно е че може да предизвика обратния ефект, обаче също така е вярно, че ако го набиете, би могъл той да ви създаде проблеми от подобно естество а и ще продължи в същия дух приписвайки ви всички злини на света освен боя. Такива като него по принцип се страхуват от властта, разбира се от елементарния му подход към нещата, тъй че направете това, което ви каза благородна.
- sfigata
Da, moje bi si struva, no az sum probval s poicaite i effektut beshe nulev - zavisi iavno ot choveka.
Blagodaria mnogo za saveta Blagorodna
tochno taka shte postapia
kam jalbata imam namerenie da vkliucha i podpisite na vsichki sasedi koito shte me podkrepiat
tochno taka shte postapia
kam jalbata imam namerenie da vkliucha i podpisite na vsichki sasedi koito shte me podkrepiat
- Chil
Прилагането към молбата ( а не жалба) на подписите на съседите Ви е добра идея, но ще създадете много допълнителна и излишна работа на районния или на младши районния инспектор, на който от РПУ ще разпределят работата по преписката. За да го улесните, можете да вземете от съседите, които са съгласни по едно сведение за това, че съседът Ви наистина нарушава нощната тишина, но честно казано го смятам за напълно излишно. Ако все пак го направите, оформете сведението или декларация от живущите като всеки един от тях изпише сам трите си имена и адрес и се подпише. За сведението - освен трите имена, адрес, телефон за връзка и др. персонализиращи данни, най-отдолу се изписва "Горното написах собственоръчно и за верността му се подписвам ". Така ще спестите на полицая задължението сам да търси поотделно всеки един от посочените от Вас съседи за потвърждение на Вашите твърдения и определено той ще приключи по-бързо работата по Вашата преписка. Успех! Ако имате други въпроси от наказателно-правно естество или в облстта на Полицейското право с удоволствие ще отговоря на тях.
- blagorodna_makeva
- Младши потребител
Не знам дали няма да Ви разочаровам... преди месец дойде симпатична възрастна дама в кантората ни, от 8 години съседа я тоермози от 8 години пише жалби и прошения, но ефекта е никакъв... сега ще Видим какво ще стане с последното дознание, този път съседът и си е влязъл направо в тях... има и свидетел, но пък се страхува /нищо че има 97а/....
- Гери
Уважаема колега,
дали не бихте споделили за какво точно е образувано дознанието срещу съседа на Вашата симпатична възрастна клиентка и по кой точно член от НК. Чисто професионално ми е любопитството.
дали не бихте споделили за какво точно е образувано дознанието срещу съседа на Вашата симпатична възрастна клиентка и по кой точно член от НК. Чисто професионално ми е любопитството.
- blagorodna_makeva
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|