начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Премахване на дърво - помощ!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Премахване на дърво - помощ!

Мнениеот vasylena5 » 04 Ное 2022, 10:14

Здравейте,

Пиша Ви за помощ със следния казус. Живеем в гр. Лом на центъра - буквално. Живеем в къща, а до самата къща сме построили помещения, които отдаваме под наем. Пред едното помещение има дърво - на тротоара - буквално намиращо се пред вратата на единия магазин, което пречи и на преминаване на хората, когато вратата е отворена на магазина , и което закрива борда на самия магазин. Подадохме два пъти запитване до общината, адресирано до еколожката с молба това дърво да бъде премахнато, тъй като ни пречи. Отговорът беше, че дървото не е болно и няма как да се махне, но това е абсурдно предвид факта, че от другата страна на улицата премахнаха липа, която не беше болна, но беше на тротоара. Въпросът ми е дали има някакъв закон за премахването му или по - точно казано какво да направим, за да бъде махнато това дърво, след като общината не иска да съдейства. Няма ли закон, в който да е упоменато нещо за имота, в който живеем и че това дърво ни пречи и там не му е мястото?
Благодаря предварително!
vasylena5
Нов потребител

Re: Премахване на дърво - помощ!

Мнениеот ivanov_p » 04 Ное 2022, 11:33

На лично съобщение.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот atom22 » 04 Ное 2022, 13:05

И на мен ще ми е от полза да знам какво трябва да се направи за да се махне. Но мисля, че лошо сте направили, че първо сте подали молба понеже то е като да питаш с каска или без каска ако сте чували израза. В моята ситуация съм раздвоен, понеже хем затруднява използването на гаража ми но пък хем и ми прави сянка, което ми харесва и затова не съм предприемал действия. Обаче ако предприема ще е да питам първо в какви ситуации биха премахнали дървото за да се случи някоя от тях, а не да ми кажат не, защото еди какво си. Все пак ако може някой успял да сподели опит от първа ръка ще съм благодарен.
atom22
Потребител

Мнениеот guest1 » 05 Ное 2022, 09:26

Към двамата питащи - atom22и vasylena5.
Задайте си една въпрос и ще се сетите. Кое е първото?

Не става дума за "яйцето или кокошката", а за дървото или магазина/гаража.

А иначе, има няколко варианта - да се "компрометира" едно дърво и да се наложи премахване.
Последна промяна guest1 на 05 Ное 2022, 19:29, променена общо 2 пъти
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот zlostar » 05 Ное 2022, 16:23

Не си и помисляй да "премахваш" дръвчето!
Да не си докоснала това дърво!
Дървото ще си остане там ,където е!
zlostar
Потребител

Мнениеот atom22 » 06 Ное 2022, 09:51

Горния коментар е отличен пример за подстрекаване. Не знам автора му дали това цели, може би не. Гледам че е написал думата "премахваш" в кавички. Бих предположил, че и той не знае защо но така му се е сторило по-изискано най-вероятно. Ноо като цяло изглежда като много добро предизвикателство.
atom22
Потребител

Назад към Взаимопомощ