начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Психично болна роднина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Психично болна роднина

Мнениеот spring_time » 25 Мар 2024, 23:11

Здравейте!
Ще бъда много благодарна за всякакви насоки, защото не зная как да постъпя.
От доста години живея на другия край на света и имам първа братовчедка, с тежка форма на параноидна шизофрения. Освидетелствана, пие лекарствата си под супервизия от страна на майка й (майка й и моята майка са сестри). Няколко пъти е приемана за принудително лечение, свързани с нежеланието да приема предписаните от лекуващия психиатър лекарства, става изключително агресивна и нападателна в кризите си, но засега е под контрол.
Тя и леля ми са единствените ми живи роднини, леля ми е вдовица и няма други деца. Братовчедка ми никога не се омъжи, няма и деца. Леля ми е на преклонна възраст, с много заболявания и всеки ден е подарен. Аз не мога да се грижа и за двете, поне не на този етап, тъй като както вече споменах живея от години в чужбина.
Двете живеят в наследствен апартамент. В случай на смърт на леля ми, братовчедката ми със сигурност ще прекъсне лечението си и натам е ясно…
Въпросите ми - какво мога да направя като единствен близък роднина за нея (братовчедката ми), в случай на смърт на майка й? Как мога да защитя правата й, тъй като съм наясно, че ще бъде обект на посегателство от т.нар. Имотна мафия.
Поддържам връзка с леля ми, но няма вариант да я уговарям за каквото и да било, а и не желая.
Искам да гарантирам защита на правата на моята братовчедка, за да не остане на улицата.
Имам координати на лекуващия психиатър и дотам.
В случай на спешност мога да кацна в България, но не знам какво трябва да направя оттам насетне.
Всяка насока ще ми бъде полезна!

И не, нямам аспирации към техния имот. Единствено искам е, която и от двете да преживее другата, да нямат тревоги с измамници.
spring_time
Нов потребител

Re: Психично болна роднина

Мнениеот berto » 18 Май 2024, 12:05

Право на ползване за братовчедката и да Ви прехвърлят имота на Вас, ако няма други наследници. Ако леля Ви е все още с акъла си, ще разбере.
berto
Потребител

Назад към Взаимопомощ