начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Клевета

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Клевета

Мнениеот andromeda123 » 07 Юли 2024, 16:13

Как да се оправя с клевета, която се върти от няколко години. Проблемът е, че не мога да намеря свидетели.
Клеветата е сериозна и съсипва живота ми. Има ли вариант да се заведе дело чрез служебен защитник или ако може да се спечели делото от добър адвокат и да се плати накрая?
andromeda123
Нов потребител

Re: Клевета

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Юли 2024, 16:45

Ами - все пак - начални данни, така само - общо. Клевета съм водил - като ответник обаче - не е сложно.

На магия е тук - имайте предвид - че - без свидетели - без данни - съдиите не работят. Замисляли ли сте - обезпечение на доказателства - такса - искане до съда - текст - така и така - не мога да заведа дело без предварителни доказателства.

Чухте ли ме.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот andromeda123 » 07 Юли 2024, 17:13

Прочетох Ви. Какви данни конкретно ще са нужни? Да речем, че мога да намеря един свидетел.
andromeda123
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Юли 2024, 19:57

Трябва да изискате от съда - предварително изслушване на свидетел - ако се закрепят в това производство лъжотиите - това става вече. Лъжотиите са - клеветите към Вас.

Тоест - никой няма да знае какво става - казвате - че свидетелят ще пътува в чужбина. Трябва Ви по спешност - Предварително обезпечение на гласни доказателства. Това-онова - каква ми е мисълта - ако се натовари тежко изслушване на свидетел, а тежко е - да мине през съдебна инстанция - тоест - да се почне едно дело, когато то се насрочи, тогава ще се изслуша свидетелят.

Тъй като моят свидетел ще пътува - ма не е нужно да лъжете - искайте го - Вие недейте лъжете - ако мине.

Съдът изслушва свидетелят - на първоначално - още няма заведено дело - на "голо" дело, няма нито дело - нито нищо.

Не се викат никакви страни няма призовки. Това листче - то ще е Определение, ще Ви свърши работа после - защото няма да има нужда свидетелят да идва в зала да се разпитва.

Обезпечение на бъдещи свидетелски показания.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ