Здравейте, искам да изведа детето си( 5 годишно момченце) извън граница, на екскурзия или почивка в някоя от страните от Европейски съюз. А има и вероятност да започна работа навън....
Интересува ме как ще седят нещата сега вече като членове, детето как ще премине границата(документи и т.н.) Има и нещо друго разведена съм и това което ме притеснява необходимо ли е бащата да подписва декларация, че е съгласен, защото не сме в добри взаимоотношения с него и се опасявам, че ако трябва да подпише няма да го направи.
Благодаря Ви предварително за отговорите.
- Дата и час: 19 Дек 2024, 18:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Детето извън граница -Европейски съюз
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Виж мила, мисля че бащата трябва да си даде сьгласието- при мен нещата стоят по сьщия начин и не ми се дава това разрешение- бащата на детето каза че ако искам да работя навьн да вьрвя а детето да остане при него , но аз не сум сьгласна на този вариант и тьрся начин детето да е с мен и тои да даде сьгласие- ако разбереш как моля те ще сьм ти благодарна и аз да науча:)Благодаря предварително !
- mimiketi
- Младши потребител
Основната идея на ЕС е свободно движение на стоки,капитал и хора.Когато говорим за гражданско правен статут на едно физическо лице трябва да споменем две ключови юридически понятия-правоспособност и дееспособност.Едно физическо лице е напълно дееспособно когато навърши пълнолетие,освен ако не е поставено под запрещение.Когато Вашето дете навърши 18год.то самостоятелно, може без ничие съгласие да напусне пределите на БГ.До този момент неговите родители са тези които дават или отказват съгласие за илизане зад граница( зедно),освен ако един от тях не е лишен от родителски права.И не на последно място това Ваше желание и не само ваше ,а и на други родители да изведат зад граница децата си без евентуално съгласие от другата страна може да има сериозно последствие................трафик на деца в чужбина.Заведете иск по чл.72 от СК, за да могат оторизираните органи да преценят дали трябва и защо да изведете дете зад границите на страната.Не че те немогат да бъдат въведени в заблуждение. България е вЕС,но продължаваме да имаме своето вътрешно законодателство и своите граници които подлежат на проверка и режим на преминаване.При развод се определят режим на лични отношение с другия родител,какво ще стане с тяхното упражняване след като изведете дете зад граница,не нарушавате ли по този начин едно влязло в сила съдебно решение?За това чл.72 от СК,правен спор пък каквото реши съдът.........
- malanoche
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|