начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

декларация на непълнолетни деца за пътуване зад граница

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

декларация на непълнолетни деца за пътуване зад граница

Мнениеот leader.poli » 12 Авг 2004, 17:19

Двамата родители са в Турция , децата бяха в България при роднини за един месец. Цялото семейство са с двойно гражданство-българско и турско .Родителите искаха тук в България да им бъде изготвена декларация за да пътуват децата за Белгия където ще работи бащата.Как можеше да се изготви такава декларация?Аз мисля,че родителите трябваше да отидат при българския консул в Турция и да изразят съласието си за това пътуване на децата до Белгия.След това да изпратят документа в България,да изпратят пълномощно на адвоката си и тук да се направи декларацията.Греша ли?

[%sig%]
leader.poli
Младши потребител

Re: декларация на непълнолетни деца за пътуване зад граница

Мнениеот донна2 » 12 Авг 2004, 17:24

подписите върху декларацията могат да се заверят в българското консулство в Турция от българския консул няма пречка и след това да пратят декларацията в България
донна2

Re: декларация на непълнолетни деца за пътуване зад граница

Мнениеот NDL » 12 Авг 2004, 17:28

Изисква се пълномощно / с което упълномощават този, който ще пътува с децата/ или декларация от двамата родители, които дават съгласието си децата им да пътуват в чужбина и къде точно.Всичко това ства в българското посолство в съответната държава, където се намират родителите или пред Нотариус в РБ.Няма смисъл според мен от пълномощно с което да упълномощават друг да изготви декларациите в България, като могат да го декларират сами в посолството. Ако живеят близо до границата могат да посетят и нотариус...
NDL

Назад към Семейни казуси