начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот kuskus » 04 Мар 2007, 21:47

Добър ден,Искам информация за разпределянето на наследство.
Бащта ми почина 2005 година.Имам двама братя,у тримате живеем извън българия и нямаме никакъв контакт по между си.Искам да знам дали някои може да получи наследството на бащта ми без мое знание и какъв е легалният срок за да се провери какво точно е наследставото и каде и как да се разпредели.Благодаря .
kuskus
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот sarbijanac » 04 Мар 2007, 22:08

kuskus написа:Добър ден,Искам информация за разпределянето на наследство.
Бащта ми почина 2005 година.Имам двама братя,у тримате живеем извън българия и нямаме никакъв контакт по между си.Искам да знам дали някои може да получи наследството на бащта ми без мое знание и какъв е легалният срок за да се провери какво точно е наследставото и каде и как да се разпредели.Благодаря .

Разумно е при тази ситуация да упълномощите някой Ваш роднина или близък ,в качеството на управител,който да се грижи за наследството-без разбира се да може да извършва разпоредителни сделки на отчуждение със същото.
Правото на наследяване не се погасява по давност.Но ако някой владее същото непрекъснато и необезпокоявано от никого в продължение на 10 години може да го придобие на правно основание давност по чл.79 от ЗС.
Какво е наследството на баща Ви - движимо и недвижимо имущество,както и права и задължения може да се провери от ТП на НАП /Териториално поделение на Национална агенция по приходите/.
Що се отнася до разпределението му- в случая има 3-ма низходящи от 1-ви ред /синове/.Всеки от Вас има запазен дял 1/3 от откритото наследство.Приемам,че починалия Ви баща няма преживяла съпруга,и че не са извършвани завещателни разпореждания и сделки-дарения в полза на някой от наследниците.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот kuskus » 06 Мар 2007, 01:11

Blagodarq mnogo za informaciata!
kuskus
Нов потребител

Назад към Семейни казуси