начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

съда не прие молба за привременни мерки!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съда не прие молба за привременни мерки!!!

Мнениеот prisila » 06 Апр 2007, 13:08

Тече бракоразводното ми дело, вчера беше делото след помирителните. На него адвоката ми внесе молба за привременни мерки, което съдийката отказа да приеме с мотива, че видите ли сме били на приключване- оставало да се чуят свидетелите и тази молба излишно ще забави нещата. Въпросът ми е- означава ли това, че в главата на тези хора решението вече е взето и всичко останало за тях са досадни процедури?
prisila
Младши потребител

Мнениеот prisila » 06 Апр 2007, 13:51

Хубаво де, дори и да бяхме внесли молбата още с исковата, делото за привременни мерки е допълнително т. е. така или иначе удължава цялата работа. Въпроса ми по- скоро е дали този отказ би могъл да е признак на вече взето решение и останалото да е театър , който съдийката гледа от ложата?
prisila
Младши потребител

Мнениеот prisila » 06 Апр 2007, 20:29

Аха, разбирам. Благодаря и се извинявам за повторените постове :oops:
prisila
Младши потребител

Мнениеот znajka » 10 Апр 2007, 09:35

Аз имам един въпрос към prisila. Какво наложи искането на привременни мерки на такъв късен етап на делото?

Несъгласието на съдийката е напълно основателно. Още повече, че още на следващото заседание ще се гледат доказателства и ще се изслушват свидетели.

Дано Вашият адвокат си е направил добре сметката и е преценил как съдийката (която също е човек!!!) е погледнала на тази молба. Ако този ход е бил с цел печелене на време и опит да се съберете със съпруга си отново - добре, защото от скромния ми опит мога да кажа, че съдиите в общия случай гледат с добро око на това семействата да оцеляват, а ако това не е възможно - страните да се споразумяват. Нещо много-много не им се взимат решения, особено когато има и деца.

Ако, обаче, този ход е довел до допълнително изостряне на обстановката и е имал за цел "сплашване" или "заяждане", то това носи само негативи за Вас, особено ако се окажете виновната страна.

Позволявам си подобен коментар, защото много често адвокатите забравят, че и съдиите са хора, а не компютри изчисляващи 0-1 (Да-Не)
znajka
Нов потребител

Мнениеот prisila » 10 Апр 2007, 11:09

Не, за удължаване и печелене на време не става въпрос изобщо.
Адвоката ми ми беше споменал за тази опция още преди да внеса молбата за развод в съда, но тогава не ми се струваше необходимо. С времето ситуацията доста се изостри и загрубяха отношенията повече, отколкото очаквах и затова. Наивно си помислих, че това би било начин като немога да спра наглостта отсреща сама, да я спре трета страна. Освен това незнаех кога ще определят датата за последното заседание- съда изглежда зает, наближава лято... Това бяха мотивите ми.
prisila
Младши потребител

Мнениеот znajka » 10 Апр 2007, 16:54

Какво разбирате под изостряне на ситуацията и загрубяване на взаимоотношенията?

Ако другата страна ви тормози - Вас и децата - било то физически или психически може би е по-правилно да подадете жалба и да му бъде издадена ограничителна заповед. На теория полицията и съдът би трябвало да реагират светкавично, пък и по време на делата такава мярка ще има тежест.
Искането на привременни мерки не само, че няма да разреши подобни проблеми, а и ще отложи решаването им във времето, а и според мен, на подобен иск на такъв късен етап няма да се погледне с добро око от съдииката, а ще се приеме като опит за заяждане или некомпетентност.

Ако става въпрос за пари - така или иначе има начини да си ги вземете със задна дата (до 1 година)

И още нещо - какво означава "Наивно си помислих, че...."? До колкото разбирам не сте адвокат, а и сте съветвана от такъв. Съветът ми е след като сте се доверили на адвокат да следвате неговите ръководства и да обсъждате всички варианти с него - той би трябвало да знае какво прави и какви са ви целите. Би трябвало!
znajka
Нов потребител

Назад към Семейни казуси