Здравейте! И благодаря за възможността да задам въпроса си тук
Прадядо ми е имал 2 деца - син / дядо ми / и дъщеря. Сега нейните наследници искат да се оформи окончателно разделяне на наследството му. Оказва се, че има завещание обаче от него, подписано и заверено, доколкото разбрах, с което той оставя 4 ... неща / не знам как да се изразя, защото това са земи, ниви и една къща с двор / на дядо ми. Указани са само тези конкретни 4. Та, въпросът ми е: Нейните наследници могат ли да претендират за "имотите" от завещанието или само за останалите неупоменати?
- Дата и час: 19 Дек 2024, 21:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
завещание от 1957-1963?! г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Ако завещанието е било обявено при смърта на прадядото и не е било оспорено в давностния срок, то тези четири "неща" са само на дядо Ви.
- aleks84
- Потребител
И да е било обявено .... Как се обявява всъщност, защото сега някой може да каже, че не е, а другите да твърдят обратното.
Съжалявам, че не съм по-конкретна, но и аз все още навлизам в ситуацията и в зависимост от Вашите становища искам да преценя дали си струва да се "борим" за това, което е "по завещание" или просто да се раздели по закон - наполовина.
Може ли и страничен въпрос? Как стои въпроса в Б-я със завещанията? ЗА да не ви затруднявам, може да ми дадете просто линк където да го прочета, понеже не успях да намеря.
Предварително благодаря за отделеното време
Съжалявам, че не съм по-конкретна, но и аз все още навлизам в ситуацията и в зависимост от Вашите становища искам да преценя дали си струва да се "борим" за това, което е "по завещание" или просто да се раздели по закон - наполовина.
Може ли и страничен въпрос? Как стои въпроса в Б-я със завещанията? ЗА да не ви затруднявам, може да ми дадете просто линк където да го прочета, понеже не успях да намеря.
Предварително благодаря за отделеното време
- Sunnymoon
- Нов потребител
Обявеното завещание трябва да се впише, самото обявяване става от нотариус, трябва да се погледне как точно законът е регламентирал процедурата по време смърта на прадядо Ви. За завещанията можете да прочетете тук - http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2121542657, но не мисля, че така ще си отговорите на въпросите. Най - добре потърсете консултация с адвокат, когото да запознаете подробно с фактите. Няма да е особено скъпо, а смятам, че щом се касае за толкова имоти си заслужава.
- aleks84
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|