начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Моля за съвет!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет!

Мнениеот alena » 11 Апр 2007, 13:27

Здравейте, нуждаем се от съвет по отношение на предстоящо ни дело за делба на имущество. Наскоро майка ми и баща ми се разведоха и през месец март излезе решението за развода - по споразумение, така ни препоръчаха адвокатите и съдийката. В него пише че всяка от страните има по 50 % от него и от колата. Остава открит въпроса за семейната вила, която е дарение, на баща ми, но е пристроявана и обзавеждана по време на брака.
Приятелка ми каза, че е хубаво да се избегнат разходите по делото по делбата, но в такъв случай ще е трудно да се споразумеят майка ми и баща ми. В какъв размер са нотариалните такси, можем ли да нямаме адвокат за делбата, колко се плаща на адвоката. Дали ще може някой да ни насочи по тези въпроси. Кое е най-доброто решение- размотаване или бързо приключване???
Предварително Ви благодаря!
alena
Нов потребител

Мнениеот aleks84 » 13 Апр 2007, 17:00

Вижте, не мога да се съглася с изказвания от типа - всички адвокати са безсърдечни кръвопийци, чиято единствена цел е да прецакат клиента. В крайна сметка внимавайте като избирате и гледайте човека насреща, а не само къде е най - тънка тарифата. За делбата можете да прочетете в ГПК, той не е тайна и да си водите сами делото. Тъкмо после ще се сърдите само на себе си.
aleks84
Потребител

Мнениеот aleks84 » 13 Апр 2007, 17:13

alena написа:...За съжаление, нямаме много пари за адвокати, още повече, че за развода дадохме пари, които не се оправдаха.

Впрочем защо не са се оправдали парите за развода, нали той е факт?

alena написа: ...Всички адвокати до момента, се интересуват не от това което иска майка ми, а от това което те могат да направят. ...

А може би майка Ви иска невъзможни неща.
aleks84
Потребител

Мнениеот bebitor » 13 Апр 2007, 23:37

alena написа: Всички адвокати до момента, се интересуват не от това което иска майка ми, а от това което те могат да направят. Много голи обещания, а когато дойде момент до изпълнението резултатът е нулев. Това ме навежда на мисълта при делба да не ползваме услугите им.

Непременно прочетете следният линк: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=12737&highlight=
Що се отнася до хонорара, няма фиксирана цена, той се договаря с адвоката. Има обаче наредба за минималните размери на адвокатските възнаграждения, което ще рече, че възнаграждението се определя от посочените суми нагоре. Трудно ще намерите колега, който да работи на минимум, пък и имотът Ви не е един! И делбите не са чак фасулска работа...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот nena66 » 18 Апр 2007, 15:41

- "Всички адвокати до момента, се интересуват не от това което иска майка ми, а от това което те могат да направят." :!: :?: Това означава, че са добри адвокати - едно е да искаш, а друго да можеш.

Пример - да се развали дарение при положение, че надареният е починал и е наследен от свой наследник, който дарителят не харесва.

Хайде, който може да развали това дарение - клиента много го иска, а "адвокатите се интересуват от това, което могат да направят".
nena66
Младши потребител

Назад към Семейни казуси