Здравейте, нуждаем се от съвет по отношение на предстоящо ни дело за делба на имущество. Наскоро майка ми и баща ми се разведоха и през месец март излезе решението за развода - по споразумение, така ни препоръчаха адвокатите и съдийката. В него пише че всяка от страните има по 50 % от него и от колата. Остава открит въпроса за семейната вила, която е дарение, на баща ми, но е пристроявана и обзавеждана по време на брака.
Приятелка ми каза, че е хубаво да се избегнат разходите по делото по делбата, но в такъв случай ще е трудно да се споразумеят майка ми и баща ми. В какъв размер са нотариалните такси, можем ли да нямаме адвокат за делбата, колко се плаща на адвоката. Дали ще може някой да ни насочи по тези въпроси. Кое е най-доброто решение- размотаване или бързо приключване???
Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 19 Дек 2024, 22:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Вижте, не мога да се съглася с изказвания от типа - всички адвокати са безсърдечни кръвопийци, чиято единствена цел е да прецакат клиента. В крайна сметка внимавайте като избирате и гледайте човека насреща, а не само къде е най - тънка тарифата. За делбата можете да прочетете в ГПК, той не е тайна и да си водите сами делото. Тъкмо после ще се сърдите само на себе си.
- aleks84
- Потребител
alena написа:...За съжаление, нямаме много пари за адвокати, още повече, че за развода дадохме пари, които не се оправдаха.
Впрочем защо не са се оправдали парите за развода, нали той е факт?
alena написа: ...Всички адвокати до момента, се интересуват не от това което иска майка ми, а от това което те могат да направят. ...
А може би майка Ви иска невъзможни неща.
- aleks84
- Потребител
alena написа: Всички адвокати до момента, се интересуват не от това което иска майка ми, а от това което те могат да направят. Много голи обещания, а когато дойде момент до изпълнението резултатът е нулев. Това ме навежда на мисълта при делба да не ползваме услугите им.
Непременно прочетете следният линк: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=12737&highlight=
Що се отнася до хонорара, няма фиксирана цена, той се договаря с адвоката. Има обаче наредба за минималните размери на адвокатските възнаграждения, което ще рече, че възнаграждението се определя от посочените суми нагоре. Трудно ще намерите колега, който да работи на минимум, пък и имотът Ви не е един! И делбите не са чак фасулска работа...
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
- "Всички адвокати до момента, се интересуват не от това което иска майка ми, а от това което те могат да направят." Това означава, че са добри адвокати - едно е да искаш, а друго да можеш.
Пример - да се развали дарение при положение, че надареният е починал и е наследен от свой наследник, който дарителят не харесва.
Хайде, който може да развали това дарение - клиента много го иска, а "адвокатите се интересуват от това, което могат да направят".
Пример - да се развали дарение при положение, че надареният е починал и е наследен от свой наследник, който дарителят не харесва.
Хайде, който може да развали това дарение - клиента много го иска, а "адвокатите се интересуват от това, което могат да направят".
- nena66
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|