- Дата и час: 19 Дек 2024, 21:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възможен ли е бърз развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
възможен ли е бърз развод
Не живея със съпруга си от 1996г. Нямаме никаква връзка. Дори не знам дали е в България. Мога ли да се разведа без да минавам през разни помирителни срокове и дела?
- sandra07
- Младши потребител
нужен ли ми е адвокат?
след като ще мина през всички предвидени дела, необходима ли ми е адвокатска помощ? Реално 10 години съм живяла в тази ситуация. Още 1-2 не са от значение. Предполагам, че делото ще трябва да е по взаимно съгласие. Мъжа си не мога да намеря, а и не държа да го виждам. Таксата за развод сигурно е фиксирана? Можете ли да ми кажете колко е?
- sandra07
- Младши потребител
Прекратяването на един брак е акт на съдебна администрация и в този смисъл никога не може да мине без "дело".
Адвокатската помощ не е задължителна. Можете да прочетете и разберете СК, ГПК и ЗС.
Въпреки това, адвокатската помощ е препоръчителна.
Как го виждате да стане по взаимно съгласи, след като той не знае, камо ли се е съгласил.
Тарифа 1 по ЗДТ можете да видите тук, таксата по т. 3 е до 40 лв., но ако имате имуществени отношения, събира се и процент върху тях.
Адвокатската помощ не е задължителна. Можете да прочетете и разберете СК, ГПК и ЗС.
Въпреки това, адвокатската помощ е препоръчителна.
Как го виждате да стане по взаимно съгласи, след като той не знае, камо ли се е съгласил.
Тарифа 1 по ЗДТ можете да видите тук, таксата по т. 3 е до 40 лв., но ако имате имуществени отношения, събира се и процент върху тях.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Нямяме общо имущество и нищо не ни свързва. На брака явно не държи, след като не се обажда. До кога да чакам?
- sandra07
- Младши потребител
разведете се по исков път, искате от съда съдебно удостоверение въз основа ,на което да ви се издаде друго такова за адреса на съпруга ви и на който адрес да бъде призован.
- pussi
- Младши потребител
От София съм. Предполагам, че много усложнения няма да има. Благодаря на всички, ще се вслушам в съветите ви и приемам предложения.
- sandra07
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|