Преди около година, при много вълнуващи обстоятелства, научих от майка си, че като петдневно бебе съм била осиновена. Доста мислих над този факт от живота си и напоследък у мен назрява решението да потърся биологичните си родители. Мисля, че е добре да знаят, че съм жива и нещата с мен са ОК, а и аз съм любопитна от къде водя началото си. Разбира се, има дълъг списък етични проблеми около това да се запозная с тях, но вярвам, че ще намеря подход.
Майка ми не може да ми помогне много за това начинанието ми - помни някакви имена, но дали ги помни добре не съм уверена. С процедурата по осиновяването се е занимавал баща ми, но той вече не е жив. Интересувам се има ли професионалист, който консултира клиенти относно правния ред за издирване на биологичните родители в България. Може би е важно да кажа, че отдавна съм пълнолетна и живея в София.
- Дата и час: 19 Дек 2024, 22:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Биологични родители
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте,
Мога да Ви насоча към колега адвокат от София, който рпактикува именно в тази област. Адвокат Гергана Костакиева тел: 359 89 7872010.
По-долу бях написал моето мнение във връзка с това дали е правилно от моралноетична гледна точка това, което сте решили да направите....След това изтрих написаното.
Не съм аз този, или някой от форума, който може да " съди " вас или вашите биологични родители. Направете това, което смятате за правилно.
УСПЕХ !
Мога да Ви насоча към колега адвокат от София, който рпактикува именно в тази област. Адвокат Гергана Костакиева тел: 359 89 7872010.
По-долу бях написал моето мнение във връзка с това дали е правилно от моралноетична гледна точка това, което сте решили да направите....След това изтрих написаното.
Не съм аз този, или някой от форума, който може да " съди " вас или вашите биологични родители. Направете това, което смятате за правилно.
УСПЕХ !
- danev
- Младши потребител
Вижте единственото, което можете да направите е ако знаете кой съд е постановил решението Ви за осиновяване, можете да заведете иск за разкрване на произхода Ви (чл.67б от СК). Трябва да докажете "важни обстоятелства", че налагат разкриването. Решението може да се обжалва по общия ред.
- polstava
- Младши потребител
Биологични родители
Благодаря и на двама ви много. Ще направя връзка. Г-н Данев, повярвайте ми, че наистина съм премислила внимателно нещата и не веднъж и не единствено в самота. Много ми е интересно обаче кое е това, което законодателят счита за "важни обстоятелства". По професия съм лекар и (пуста професионална деформация) ми хрумват само медицински показания.
- ridiculous
- Нов потребител
Ако решите, пишете ми подробно на rosiivanova_law@abv.bg. Пожелавам Ви успех при всички случаи!
- rosi_i
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|