начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Държавни такси при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Държавни такси при развод

Мнениеот Simson » 27 Апр 2007, 17:01

Здравейте, имам следното питане, в решението на районния съд по гр дело за развод по взаимно съгласие съм осъдена да платя държавна такса в размер на 4% върху 1/2 дял от имуществото, което получавам в дял, според споразумителния протокол, т.е. 2% върху данъчната оценка на целия имот, а аз нали съм си била собственик на 1/2 преди. Питането ми е, правилно ли е да бъде такава таксата 4%, не би ли трябвало да е 2?
Simson
Младши потребител

Мнениеот Simson » 03 Май 2007, 13:44

никой за съжаление не ми е отговорил колко процента е държавната такса върху данъчната оценка на дела, който става мой според споразумителния протокол. Информация къде да намеря тарифите за тези такси също би ми съвршила работа, Благодаря предварително!
Simson
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 03 Май 2007, 14:18

По принцип зависи какво сте вписали в самото споразумение.
Правилото е ,че таксите се поделят поравно, но меже в самоти споразумение да е вписано, че ще внесете цялата такса и така съдът е длъжен да се съобрази с това което сте подписали.
Иначе вярно 2%, но може да трябва да внесете и % на другия съпруг-не знам. Питайте адвоката си който е готвил споразумението или го прочетет внимателно по делото
pitasht
Активен потребител

Мнениеот Simson » 03 Май 2007, 14:23

За съжаление споразумението го писах аз, не ползвах адвокат, защото ми писна да чакам да се разведем, и затова питам тук, но се оказа, че наистина няма кой да ми отговори, а всъщност апартамента целия остава за мен, основната причина за това е, здравословното състояние на детето, за което изцяло аз се грижа.
Simson
Младши потребител

Мнениеот Never » 03 Май 2007, 14:57

За сведение по зададения въпрос, моля погледнете б.А, т.3 от ТАРИФА № 1 към Закона за държавните такси за таксите, събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и Министерството на правосъдието (Загл. изм. - ДВ, бр. 15 от 1996 г., доп., бр. 2 от 1997 г., изм., бр. 20 от 1998 г., бр. 14 от 2000 г., бр. 69 от 2004 г., бр. 94 от 2005 г.)
Never
Младши потребител

Назад към Семейни казуси