начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Стар като света въпрос.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Стар като света въпрос.

Мнениеот depp72 » 06 Май 2007, 15:02

Майка ми иска да ми припише апартамента, чрез дарение. Въпроса ми е, какви документи трябва да се извадят, къде трябва да се ходи, какво трябва да се прави и т.н. Молбата ми е ако може юриста който ще ми помогне със съвет да ми даде възможно най-изчерпателен отговор. Предварително благодаря.
depp72
Нов потребител

Мнениеот Never » 06 Май 2007, 19:54

Независимо дали чрез дарение или друг способ вашата майка ще се разпореди с имота във ваша полза, необходимите документи и процедури са едни и същи.
1. Документ за собственост на праводателя (в случая вашата майка);
2.удостоверение за семейно положение на майка Ви;
3. В зависимост от това дали жилището е СИО или семейно по смисъла на чл.23 от СК, ще се изисква в първия случай като страна по сделката наред с майка Ви да бъде и вашият баща или съгласие от последният, ако сме в хипотезата на чл.23 от СК;
4. удостоверение за данъчна оценка на имота;(от съответната служба към общината по местонахождението на имота)
5.удостоверение по чл.264 от ДОПК за собствениците на имота;(от НАП)(
6.декларации за семейно и имотно състояние за собствениците на имота(попълват се пред нотариуса по образец);
6. ако е влязъл в сила кадастър е необходимо да се извади схема-скица на обекта (апартамента);
След като си набавите посочените по-горе документи отивате при нотариус, за да сключите сделката.-
П.С. Ще си позволя, въпреки вашата самоувереност, да ви дам съвет да се обърнете към адвокат с цех охраняване на вашите интереси, защото все пак нотариусите не са длъжни да ви дават правна консултация и да се грижат за вашите интереси, те единствено съблюдават за спазването на закона при сключване на самата сделка.
Never
Младши потребител

Мнениеот depp72 » 06 Май 2007, 22:20

Благодаря за изчерпателните отговори, желая Ви успешна и лека седмица. Още веднъж благодаря.
depp72
Нов потребител

Назад към Семейни казуси