начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Моля за компетентно мнение относно наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за компетентно мнение относно наследство

Мнениеот Valeri62 » 07 Авг 2007, 22:23

Здравейте, наскоро съпругата ми почина с която сме били в брак 22 години, и от която имам пълнолетна и вече семейна дъщеря. По време на брака ни имаме закупено собствено жилище. На съпругата ми и е преписана също по време на брака ни 1/4 от къщата на родителите и и 1/4 е предписана на брат и. Понастоящем от родителите и е жив само баща и. Кои са наследниците на жилището ни закупено по време на брака, и на предписаната и част от къщата. А в бъдеще кои ще бъдат наследници на останалата 1/2 от къщата на баща и? Благодаря на всички отзовали се!
Valeri62
Нов потребител

Мнениеот neregistrirana » 08 Авг 2007, 13:33

На нейния дял от къщата - вие с детето по равно. Вие имате вече 3/4 от общото жилище (Вашия си дял, който не влиза в наследството, и наследената 1/2 от нейния), а дъщеря Ви има 1/4.
В бъдеще тъста Ви ще го наследи Вашата дъщеря и евентуално другите му деца и внуци, като дъщеря Ви ще получи целия дял на майка си.
"Преписана" не знам какво значи в случая - дарена? Наследена? Но при всички положения делите с дъщерята поравно всичко, което е притежавала майка и.
neregistrirana
Потребител

Мнениеот sunrise » 08 Авг 2007, 14:16

Колегите са прави, но уточнете наистина какво разбирате под преписана. Дали е дарена или чрез договор за гледане и издръжка. Ако е дарена , какво значение има дали някой от родителите и е жив. Там наследявате по 1/2 двамата с дъщеря си. Ако е с договор за гледане и издръжка- наследявате така, както вашето жилище.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси