Моят казус е следния:По силата на завещание ми е завещано от завещателя Х всички негови движими и недвижими имоти.Срока в който може да се оспори завещанието е изтекъл.
За да продам земеделска земя, която ми завещана по силата на завещанието ми казаха че трябва да ме упълномощят другите законни наследници на завещателя за извършване на тези правни действия. Въпроса ми е имам ли нужда от такова пълномощни за да извършва въпросната продажба,след като срока за оспорване на завещанието е изтекъл и въпросните земи за в моя патримониум?
- Дата и час: 20 Дек 2024, 09:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
да естествено необходимо е първо да я предложите на съсобствениците и ако откажат да закупят тези земи при условията при които имате оферта за продажбата, удостоверявате отказа и спокойно си ги продавате.Законните наследници си имат запазена част така, че не е възможно цялото наследство да е във вашия патримониум
Последна промяна dqwola на 19 Авг 2007, 17:40, променена общо 1 път
- dqwola
- Младши потребител
re:завещание
Благодаря ви за отговорите.
Оказа се че завещанието е написано 1984 г., а въпросните имоти са възстановени с решение на ПК през 1997г и завещанието няма действие по отношение на тях.Иначе си е вписано и обявено.И за да изповяда нотариуса сделката иска от съсобствениците декларации, че са съгласни да се извърши продажбата, и пълномощни от съсобствениците за да мога аз да продам земята.Въпроса ми е правилно ли е всичко това.
Оказа се че завещанието е написано 1984 г., а въпросните имоти са възстановени с решение на ПК през 1997г и завещанието няма действие по отношение на тях.Иначе си е вписано и обявено.И за да изповяда нотариуса сделката иска от съсобствениците декларации, че са съгласни да се извърши продажбата, и пълномощни от съсобствениците за да мога аз да продам земята.Въпроса ми е правилно ли е всичко това.
- solaris_
- Младши потребител
МАЙ НЕ ХВАНАХ ТУК
АЗ СЕ ЗАНИМАВАМ С НАКАЗАТЕЛНО ПРЕДИМНО, НО ТОВА СИ ГО СПОМНЯМ ЗАЩОТО МИ БЕ ЗАДАДЕНО КАТО ВЪПРОС НА КОНКУРСА ЗА СЪДИИ ПО ВПИСВАНИЯТА
АЗ СЕ ЗАНИМАВАМ С НАКАЗАТЕЛНО ПРЕДИМНО, НО ТОВА СИ ГО СПОМНЯМ ЗАЩОТО МИ БЕ ЗАДАДЕНО КАТО ВЪПРОС НА КОНКУРСА ЗА СЪДИИ ПО ВПИСВАНИЯТА
- dqwola
- Младши потребител
Недейте да сте сигурен, че сроковете за оспорване на завещанието са изтекли, защото за прогляване на нищожността му няма срок. Не се ограничава със срок и възражението за унищожаемостта му. Срокът за предявяване на иск за възстановяване на запазената част пък тече от откриването /обявяването/ на завещанието, а не от написването му.
- civilista
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|