начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Увеличение на издръжка без мое знание

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличение на издръжка без мое знание

Мнениеот saint » 08 Сеп 2007, 21:31

Здравейте, имам въпрос ако може някой да ми помогне.
Разделихме се със съпругата ми преди 4 години и аз изплащам издръжка за двете ми деца от делото за издръжка до ден днешен.
Днес 08.09.2007 получих призовка по изпълнителен лист, с което ме уведомяват че дължа от 11.2006 год. издръжка в размер на 130 лева за двете деца, а не както до сега 90 лв.
Аз съм на ясно, че сумата от 90 лв. е малко, знам че през определен период ще се вдига и няма проблем за мен.
Въпросьт ми е може ли съд на 300 км. от мен да ме осъди, да не ме уведоми, и след 11 месеца да ми прати не информация за дело или присъда, а направо съдия - изпълнител, който директно ми заявава, че дължа сумата над 90 лв./ 440лв./ за 11 месеца + лихви и разноски по дело?
saint
Младши потребител

Мнениеот saint » 08 Сеп 2007, 21:49

Благодаря ви за бързия отговор но нещата стоят не точно така,
аз нямам официален развод със съпругата ми, тя просто ме осъди да плащам издръжка. Не се виждам с децата, тъй като аз живея в Благоевград, а съпругата ми в Лом/350км един от друг/.
Не съм разведен и не мога да виждам децата не по моя вина.
Когато се обаждам по телефона следва обвинение в тормоз, призовка и разправия с полицията в Благоевград. Въобще идилия.
Хайде със здраве.
saint
Младши потребител

Мнениеот saint » 09 Сеп 2007, 00:33

Аз плащам издръжка от 4 години според това което тогава определи съда, а именно 90 лв. за двете деца, които тогава бяха на 5 и на 4 г.
Със съпругата ми сме живяли заедно 5 години като семейни. След това тя замина за София аз останах в Благоевград сега тя живее и работи в Лом.
Днес /08.09.2007/ получавам призовка от съдия-изпълнител от град Лом, че в седем дневен срок трябва да заплатя издръжката считано от 11.2006 год. както следва 70 за едното дете и 60 за другото.
И точно с тази призовка аз разбирам, че е имало дело за увеличение и е трябвало да плащам по 130, а аз съм пращал с пощенски запис по 90лв., за което разбира се имам разписки и следователно трябва да платя разликата, която е 440лв. + лихви и разноски по делото.
Съдия-изпълнителя е посочил банкова сметка, по която да преведа парите.
Но не е това проблема нито парите ядосах се, че не съм уведомен 10 месеца за промяната, но здраве да е.
Може би някой ме е търсил, но не ме е намерил за да ми каже.
Така или иначе ще си платя разликата само че сега ще е накуп с лихвите, които според едно вещо лице не са много :)
saint
Младши потребител

Назад към Семейни казуси