начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ОТКАЗ ОТ НАСЛЕДСТВО

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОТКАЗ ОТ НАСЛЕДСТВО

Мнениеот susana81 » 24 Сеп 2007, 01:31

Колеги,може ли да ми кажете каква давност има отказът от наследство?Ако притежавам такъв отказ,нотариално заверен от 2003 г.,докога мога да го използвам и да се позовавам на него?Моля да ми отговорите или тук или на e-mail: fenka81@yahoo.com.
susana81
Нов потребител

Мнениеот susana81 » 24 Сеп 2007, 12:00

Ами,аз търсих в Закона за наследството,но там е описано само как става самото отказване от наследство,а не за какъв период важи.Ще ви бъда благодарна,ако ми цетирате разпоредбата.
susana81
Нов потребител

Моя грешка

Мнениеот susana81 » 24 Сеп 2007, 19:48

Аз може би грешно ви нарекох колеги,за което се извинявам,тъй като сега ме приеха да уча право и съм 1год.Затова ще ви бъда благодарна,ако все пак някои успее да ми даде точен отговор.
susana81
Нов потребител

Мнениеот AD_HOC » 24 Сеп 2007, 21:07

Ведныж направен, отказыт от наследство е окончателен. Давност няма и не може да има - това е отказ от право. Естествено отказыт от наследство, и от наследяване по завещание не е отказ от завет, направен от наследодателя в полза на наследника - заветник.
AD_HOC
Нов потребител

Мнениеот susana81 » 25 Сеп 2007, 16:19

И много моля,не осъждайте невинния предварително.Все пак никои не се е родил научен и всеки е тръгнал от 1курс.А за тези,които летят толкова високо и не си спомнят-тогава Наследствено право не се учи.Моят призив е:
НЕКА БЪДЕМ КОЛЕГИАЛНИ!
susana81
Нов потребител

Назад към Семейни казуси