начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

отказ от бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от бащинство

Мнениеот genka_karaivanova » 12 Окт 2007, 11:36

Бащата на нероденото ми дете подписа документ за бащинство, но си го взема и сега не иска да признава за свое, дете то ни. Под влияние на родителите си които твърдят че, ще посегна на имуществото им, скоро ще раждам и сам в не известност дали декларацията е валидна, може ли да се анолира без мен. В мен са само ксеро копия те валидни ли са в родилния дом. А дали ако нее анолирана ще има проблем да е с моите имена. След време ако реши да даде имената си ще е възможноли? Как да постъпя
genka_karaivanova
Нов потребител

Мнениеот kali75 » 12 Окт 2007, 11:38

я дайте повече информация, имате ли брак и т.н.
kali75
Потребител

Мнениеот genka_karaivanova » 12 Окт 2007, 11:41

нямам брак
genka_karaivanova
Нов потребител

Мнениеот genka_karaivanova » 12 Окт 2007, 11:44

какво друго да ви кажа, имам голяма нужда от съвет много съм объркана и в голяма безисходица
genka_karaivanova
Нов потребител

Мнениеот kali75 » 12 Окт 2007, 11:50

ами щом нямате брак, единственият начин да се запише детето на съпруга ви е да го припознае с декларациа.Ако той не направи това преди изписването на детето, то ще е записано на ваше име и единственият начин да докажете бащинство после е по исков ред пред съда.
kali75
Потребител

Мнениеот kali75 » 12 Окт 2007, 11:55

Иск за установяване на произход от бащата
Чл. 41. Произходът от бащата може да се търси с иск, предявен от детето до изтичане на три години от навършване на пълнолетието, и от майката - в тригодишен срок от раждането на детето. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.
kali75
Потребител

Мнениеот genka_karaivanova » 12 Окт 2007, 11:56

той подписа декларацията обаче си взе оригинала а аз имам само копие той може ли да я анолира без мен, важи ли моето копие в родилния дом
genka_karaivanova
Нов потребител

Мнениеот portokal » 12 Окт 2007, 12:20

След излизането от родилния дом съдебният ред не е единственият начин - той винаги може доброволно да припознае детето.
А ако декларацията е била вече занесена в общината, той не може да я оттегля повече (може да се припознае и заченато, но неродено дете) - но от написаното май личи, че не е била.
Ксерокопието не "важи".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот genka_karaivanova » 12 Окт 2007, 12:21

с какви имена да го запиша в родилното до седмица трябва да родя
genka_karaivanova
Нов потребител

Мнениеот genka_karaivanova » 12 Окт 2007, 12:23

ходихме при нотариус той ли е трябвал да занесе декларацията или аз. Дали е възможно да се анолира без мен
genka_karaivanova
Нов потребител

Мнениеот portokal » 12 Окт 2007, 12:27

Единият е било достатъчно да я занесе - той най-добре.
Имената, освен собственото, не ги избирате Вие, а зависят от установения произход. Вашите ще са. Имате право на избор единствено за бащиното име, ако бащата остане неизвестен - то може да е и от първото име на Вашия баща с негово писмено съгласие до общината. Това не значи, че баща Ви осиновява внука си, а просто е начин за образуване на името.

Дали е възможно да се анолира без мен

Не се "анулира", а просто няма да си стигне предназначението - общината. И тогава все едно, че е нямало декларация, или по-точно - заявление. То представлява негово изявление, не Ваше или съвместно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 12 Окт 2007, 12:35

Спокойно, genka_karaivanova!
Вие сте убедена, че бащата на детето Ви е точно Той и никой друг. Сега въпросът е дали Той ще даде имената си на детето или то ще ги има независимо от желанието на бащата, т. е въпрос на време /вероятно и на разноски/ е детето да има уреден статут.
От действията Му досега става ясно, че не признава детето. В този случай, законът Ви дава защита- на Вас и на детето Ви- колегите по- горе са посочили чл. 41 от СК, както и сроковете за предявяване на иска. Ще имате нужда от адвокат и по- конкретни насоки.
Сега, обаче не се притеснявайте. Говорете с Него и опитайте доброволно да изпълни дълга си на баща. Ако пък не се получи- имате гаранцията на закона- от Вас зависи как и дали ще го приложите.
Желая успех и нормално раждане!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот BOJKOVA » 12 Окт 2007, 12:57

Сега е по -важно да мислите за това ,което ви предстои и да сте спокойна ,не проваляйте този хубав момент с тревоги.Вече разбрахте ,че има варианти за вас.Сигурна съм ,че когато вземете бебенцето си на ръце ще разберете ,че не е важно как се казва и дали ще получите нещо от т.нар.баща. УСПЕХ :D
"Може и да съм мечтател ,но не съм единственият." Джон Ленън
BOJKOVA
Младши потребител

Назад към Семейни казуси