начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Подпс след смяна на името

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подпс след смяна на името

Мнениеот danna » 23 Окт 2007, 10:15

Здравейте. Преди една седмица сключих брак. Сменям си фамилното име. Подписът ми изписваше фамилното ми име преди брака. И сега евентуално трябва да си сменя подписа. Не живея в България и за документите ми в чужбина ми е ясно, подменям си ги с новия подпис. /Или ако не ми е ясно, ще отида в съответните инстанции и ще попитам/. Но как стоят нещата в България - имам предвид с новите документи за самоличност? Или поне ми кажете към кого да се обърна да попитам? Благодаря.
danna
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 23 Окт 2007, 15:44

Подписът ви не е задлъжително да изписва или да не изписва името ви-няма законово изискване за това. продължете да се подписвате по стария начин-често хора се подписват с такива завъртвания, че даже не можеш да познаеш буквите.
При спор ще трябва да докажете, че подписът е ваш, а има хора и които се подписват различно- в дълъг и кратък вариант, така че си се подписвайте както решите
pitasht
Активен потребител

Мнениеот danna » 24 Окт 2007, 01:18

Ох, май сте прави. По-добре да си оставя подписа същия в България. То, дето казвате, само първата буква от името ми се разчита. А и миналата година си ходих в България, трябваше да подам една молба в полицията, подписах я. Времето беше много горещо и ръката ми залепваше на листа. Като дадох молбата на служителката, тя ми каза, че подписът не бил точно същия. Казвам й - Госпожо, това е моята лична карта и това съм аз, сравнете със снимката. Може ли човек да се подписва всеки път абсолютно по същия начин? Тя ми отговори - Да, да добре, няма проблеми, нищо де... Та си представям, ако си сменя подписа тотално какви проблеми ще имам.
Много ви благодаря за отговорите.
danna
Младши потребител

Назад към Семейни казуси