начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

въпросче

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпросче

Мнениеот ivalina » 23 Окт 2007, 16:00

Българка е омъжена за швейцарец.Имат едно дете, което е с двойно гражданство. След развода им детето остава при майката.Докато живеят в швейцария бащата плаща издръжка на детето, но след като майката и детето се преместват да живеят в Б-я издръжката и я спират. Няма сключен договор за правна помощ между Б-я и Швейцария. Според вас какво може да се направи и правилно ли е спряна издръжката на детето. Благодаря предварително за помоща.
ivalina
Младши потребител

Re: въпросче

Мнениеот Magnollia » 23 Окт 2007, 16:38

ivalina написа:.................. правилно ли е спряна издръжката на детето.

Не. Независимо какъв е по националност бащата, той дължи издръжка. Можете да го осъдите и за минал период. Свържете се с адвокат, който е специалист по международно право или по-добре адвокат в Щвейцария.
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот ivalina » 24 Окт 2007, 11:47

Благодаря колежке за бързия отговор. Бих искала да ми препоръчате литература за решаването на казуса. А не да ми пращате клиентите при друг колега. Както и да е. :) Все пак благодаря. :)
ivalina
Младши потребител

Мнениеот mimi1980 » 24 Окт 2007, 11:57

[quote="ivalina"] Бих искала да ми препоръчате литература за решаването на казуса. А не да ми пращате клиентите при друг колега.

Има една много хубава българска поговорка за такива случаи " Храни куче да те лае "
mimi1980
Младши потребител

Мнениеот ivalina » 24 Окт 2007, 12:06

Извинявам се много, но не разбирам що за отношение имате.Не мисля че е лошо човек да попита и да иска да се научи. Всеки тръгва от някъде, незабравяйте и вие от къде сте тръгнали, ако въобще сте колега. Нека няма злобни коментари в този форум.
ivalina
Младши потребител

Мнениеот zizizu » 24 Окт 2007, 17:28

Абсолютно съм съгласна! Всеки тръгва от някъде, а и не е лошо човек като не знае нещо да попита!
zizizu
Младши потребител

Назад към Семейни казуси