- Дата и час: 20 Дек 2024, 21:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
паспорт на дете(спешно)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
паспорт на дете(спешно)
Здравейте,надявам се някой от вас да ми помогне.Следния казус: С съпруга ми сме в Дубай,дъщеря ни е в България искаме майка ми да подаде документи за паспорт и да я доведе при нас.Направихме пълномощни от мое име и от името на съпруга ми че я упълномощаваме да подаде и полу4и необходимите документи,също и декларация за извеждане на дете от българия,заверени в ген.консулство.Интересува ме има ли някаква причина да бъде отказано да се издаде паспорт на дете,след като нямаме вазможност лично да подадем заявлението.Предварително ви благодаря
- venelinachamoun
- Нов потребител
паспорт на дете(спешно)
От Ген.консулство ми казаха че има промяна на закона от 01-11-2007 и родителите трябва да присъстват лично.Има ли някой такава информация
- venelinachamoun
- Нов потребител
Според Закон за българските документи за самоличност-Чл. 44. (1) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 31.10.2007 г.) Заявлението за издаване на паспорт се подава лично .
Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 31.10.2007 г.) Заявлението за издаване на паспорт или заместващ го документ на малолетни и непълнолетни и на поставени под запрещение лица се подава лично и от техните родители, настойници или попечители.
Затова е важно кога сте упълномощили майка си и дали тя преди тази промяна е подала документите на детето.
Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 31.10.2007 г.) Заявлението за издаване на паспорт или заместващ го документ на малолетни и непълнолетни и на поставени под запрещение лица се подава лично и от техните родители, настойници или попечители.
Затова е важно кога сте упълномощили майка си и дали тя преди тази промяна е подала документите на детето.
- punisher
- Потребител
паспорт на дете(спешно)
Преди 20 дена.Няма ли някакъв начин
- venelinachamoun
- Нов потребител
паспорт на дете(спешно)
Много Ви благодаря за отговорите.Няма постановен отказ,майка ми трябва да подаде заявлението тази седмица и затова искам да съм на ясно как стоят нещата.надявам се да ме разберете,детео ми липсва ужацно много.от паспортна служба са и казали че може с палномощни но аз докато не се убедя не вярвам
- venelinachamoun
- Нов потребител
паспорт на дете(спешно)
Здравейте отново,още веднъж Ви благодаря за отговорите.Само исках да споделя,че майка ми е успяла да подаде заявлението и се надявам всичко да е наред тъй като наистина няма причина за отказ
- venelinachamoun
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|