начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Моля Ви дайте ми съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви дайте ми съвет

Мнениеот merian80 » 15 Фев 2008, 20:28

Извинявайте, че отново Ви занимавам с темата "Издръжка", но искам съвет и от Вас.
Разведена съм от 4 години, а бившия ми мъж според решението за издръжка ми дължи издръжка за минал период. С него се договорихме с помощта на съдия изпълнител да ми я плати но той така и не го направи. Наскоро се консултирах с двама адвокати и те бяха на различно мнение по отношение на въпросната издръжка. Интересува ме каква е давността на едно такова вземане? Мога ли все още да предявя иск за да си получа издръжката за миналия период или времето за това е изтекло?
merian80
Нов потребител

Re: Моля Ви дайте ми съвет

Мнениеот donna » 16 Фев 2008, 08:13

merian80 написа:Извинявайте, че отново Ви занимавам с темата "Издръжка", но искам съвет и от Вас.
Разведена съм от 4 години, а бившия ми мъж според решението за издръжка ми дължи издръжка за минал период. С него се договорихме с помощта на съдия изпълнител да ми я плати но той така и не го направи. Наскоро се консултирах с двама адвокати и те бяха на различно мнение по отношение на въпросната издръжка. Интересува ме каква е давността на едно такова вземане? Мога ли все още да предявя иск за да си получа издръжката за миналия период или времето за това е изтекло?

ГОСПОЖО ПО ВАШИЯ ВЪПРОС В ЛЕКСА ИМА ОТКРИТА ЦЯЛА ТЕМА ПОТЪРСЕТЕ Я .
donna
Старши потребител

Мнениеот merian80 » 20 Фев 2008, 16:13

Благодаря за отговора вече направих постъпки за да си полъча издръжката.
merian80
Нов потребител

Нов въпрос

Мнениеот merian80 » 20 Фев 2008, 16:23

В отговор на предприетите действия от мен бившият ми мъж се свърза с мен и така хубаво ме "нареди" по телефона че направо нямам думи. Както и да е. "Любимият" ми бивш мъж ме заплаши, че ще направи всичко възможно да ме лиши от правото ми на издръжка. След като се консултирах с адвокат, той ми обясни че това е възможно ако му се отнемат родителските права. Детенцето ми все още е малолетно, въпроса ми е това дали е възможно, т.е. да ме лиши от издръжка и ако е възможно то това няма ли да е в разрез с СК чл.79 и чл.82.
Предварително Ви благодаря за отговора
merian80
Нов потребител

Назад към Семейни казуси