Извинявайте, че отново Ви занимавам с темата "Издръжка", но искам съвет и от Вас.
Разведена съм от 4 години, а бившия ми мъж според решението за издръжка ми дължи издръжка за минал период. С него се договорихме с помощта на съдия изпълнител да ми я плати но той така и не го направи. Наскоро се консултирах с двама адвокати и те бяха на различно мнение по отношение на въпросната издръжка. Интересува ме каква е давността на едно такова вземане? Мога ли все още да предявя иск за да си получа издръжката за миналия период или времето за това е изтекло?
- Дата и час: 20 Дек 2024, 21:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля Ви дайте ми съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля Ви дайте ми съвет
merian80 написа:Извинявайте, че отново Ви занимавам с темата "Издръжка", но искам съвет и от Вас.
Разведена съм от 4 години, а бившия ми мъж според решението за издръжка ми дължи издръжка за минал период. С него се договорихме с помощта на съдия изпълнител да ми я плати но той така и не го направи. Наскоро се консултирах с двама адвокати и те бяха на различно мнение по отношение на въпросната издръжка. Интересува ме каква е давността на едно такова вземане? Мога ли все още да предявя иск за да си получа издръжката за миналия период или времето за това е изтекло?
ГОСПОЖО ПО ВАШИЯ ВЪПРОС В ЛЕКСА ИМА ОТКРИТА ЦЯЛА ТЕМА ПОТЪРСЕТЕ Я .
- donna
- Старши потребител
Нов въпрос
В отговор на предприетите действия от мен бившият ми мъж се свърза с мен и така хубаво ме "нареди" по телефона че направо нямам думи. Както и да е. "Любимият" ми бивш мъж ме заплаши, че ще направи всичко възможно да ме лиши от правото ми на издръжка. След като се консултирах с адвокат, той ми обясни че това е възможно ако му се отнемат родителските права. Детенцето ми все още е малолетно, въпроса ми е това дали е възможно, т.е. да ме лиши от издръжка и ако е възможно то това няма ли да е в разрез с СК чл.79 и чл.82.
Предварително Ви благодаря за отговора
Предварително Ви благодаря за отговора
- merian80
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|