начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

съпруг иска да осинови детето на майката от минал брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съпруг иска да осинови детето на майката от минал брак

Мнениеот emperors » 22 Фев 2008, 12:20

Омъжена съм повторно,но имам дете на 6 год от пврвия си брак.Настоящия ми съпруг иска да осинови детето,защото реално той се грищи и я издържа,пък и детето го приема като баща и му вика тате.Знам че е много трудно но все пак искаме да опитаме.Дъщеря ми се чувства малко неудобно защото ние сме с 1 фамилия а тя с друга.Сага съм бременна и когато родя ще й стане още по-неприятно.Ние не искаме баща й да не я вижда,той ще може да си я вижда пак 1 месечно-защото толкова се сеща че има дъщеря, но тя да носи имената на настоящия ми мъж и той да й е законен баща,да може да взима решения за нея както аз.Моля ви да ми помогнете да реша този проблем.
emperors
Нов потребител

Мнениеот emperors » 22 Фев 2008, 14:02

благодаря много но не можах да разбера кокво е непълно осиновяване и какво е пълно.И ако бившия ми мъж откаже тогава какво можем да направим?
emperors
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 22 Фев 2008, 14:50

emperors написа:.И ако бившия ми мъж откаже тогава какво можем да направим?

Нищо не можете да направите.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Фев 2008, 15:31

Ако проблемът е в името на детето можете да пробвате да го смените, макар, че и тук не е сигурно дали ще се получи (особено за бащиното име ако бившият Ви съпруг се възпротиви).

За повече подробности се обърнете към адвокат - със сигурност ще Ви насочи много по-добре, след като се запознае и с конкретната обстановка (макар казусът да е от ясен по-ясен и без да се дават данни за конкретния случай :) ).
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Karakochev » 22 Фев 2008, 21:27

Може ли винаги да стане така , както на мен ми се ще ?

Не , не може.
Karakochev
Потребител

Re: съпруг иска да осинови детето на майката от минал брак

Мнениеот izymena » 22 Фев 2008, 21:36

emperors написа:Омъжена съм повторно,но имам дете на 6 год от пврвия си брак.Настоящия ми съпруг иска да осинови детето,защото реално той се грищи и я издържа,пък и детето го приема като баща и му вика тате.Знам че е много трудно но все пак искаме да опитаме.Дъщеря ми се чувства малко неудобно защото ние сме с 1 фамилия а тя с друга.Сага съм бременна и когато родя ще й стане още по-неприятно.Ние не искаме баща й да не я вижда,той ще може да си я вижда пак 1 месечно-защото толкова се сеща че има дъщеря, но тя да носи имената на настоящия ми мъж и той да й е законен баща,да може да взима решения за нея както аз.Моля ви да ми помогнете да реша този проблем.

Дъщеря ти ще се почувства неудобно,когато няма да може да ползва наследството от истинския си баща..някога.
Едно дете не е по-умно от родителя си,родителя с много обич и подход,може да разкаже истината която знае детето,а то знае кой е баща му и в това няма нищо лошо.
Според мен е достатъчно ,че новия татко ви обича и се грижи за вас,не пришпорвайте нещата.Дали да не попитаме патили хора в случая?! :roll:
izymena
Потребител

Назад към Семейни казуси