начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Дарение ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дарение ?

Мнениеот Nedelcho_Mihaylov » 04 Фев 2008, 18:32

Здравейте. Въпросът е следния: Имот - има трима наследници с идеални части. Може ли някой от наследниците да направи дарение на своята част без да има подялба на имота ? Благодаря Ви.
Nedelcho_Mihaylov
Нов потребител

Мнениеот Karakochev » 04 Фев 2008, 18:35

Може.
Karakochev
Потребител

Мнениеот Nedelcho_Mihaylov » 04 Фев 2008, 19:14

А нужно ли е да се уведомят другите собственици при дарение ?
Nedelcho_Mihaylov
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 04 Фев 2008, 19:18

При дарение - не.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот izymena » 05 Фев 2008, 13:41

ykovachev написа:При дарение - не.

И още по-добре да се избегнат данъците при дарение е отказът от своя дял в полза на друг притежател с предварително мисля устно договаряне :lol: :wink:
izymena
Потребител

Мнениеот dtsl » 01 Мар 2008, 20:57

здравейте,
майка ми ще ми прави дарение . Съпругът ми дали ще има участие в този имот ?
dtsl
Нов потребител

Мнениеот system » 01 Мар 2008, 22:35

dtsl написа:здравейте,

Не
system
Активен потребител

Мнениеот zzzzz » 02 Мар 2008, 23:16

dtsl написа:здравейте,

Да, но според ЗН ако вашият съпруг ви надживее, то той наследява част от дарения ви отмайка ви имот, заедно с деца ако има такива.
zzzzz
Потребител

Мнениеот bebitor » 03 Мар 2008, 19:54

izymena написа:

И още по-добре да се избегнат данъците при дарение е отказът от своя дял в полза на друг притежател с предварително мисля устно договаряне :lol: :wink:

izymena, пишете по всяка тема, а дори не сте юрист. Засрамете се- няма такова животно "отказ от своя дял в полза на друг притежател/съсобственик". Обърквате човека :!: :!: :!: И грешката не е в термина :!: :!: :!:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот izymena » 03 Мар 2008, 22:20

bebitor написа:
izymena написа:

izymena, пишете по всяка тема, а дори не сте юрист. Засрамете се- няма такова животно "отказ от своя дял в полза на друг притежател/съсобственик". Обърквате човека :!: :!: :!: И грешката не е в термина :!: :!: :!:

Хе хе,не ми е нужно да казвам дали съм правист или не,но имам документ за отказ на един наследник в полза на друг :P :lol: :lol: :!:
Терминини,термини..ама ние сме с позициии от заради такива компетентни младежи :D :D :D
izymena
Потребител

Мнениеот donna » 03 Мар 2008, 22:24

Изумена ти просто прекали ,то единствения ти фен е митко6 ........
Като ти направих забележка на небивалиците дето пишеш той реши ,че те обиждам. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 03 Мар 2008, 22:27

izymena написа:Хе хе,не ми е нужно да казвам дали съм правист или не,но имам документ за отказ на един наследник в полза на друг :P :lol: :lol: :!:
Терминини,термини..ама ние сме с позициии от заради такива компетентни младежи :D :D :D

Този тон го дръжте на майка си! Че не сте юрист е от ясно по- ясно! Метлата си я яхнете! А с документа, ако сънаследниците не са само двама, сама се сетете какво да направите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот izymena » 03 Мар 2008, 22:47

bebitor написа:
izymena написа:Хе хе,не ми е нужно да казвам дали съм правист или не,но имам документ за отказ на един наследник в полза на друг :P :lol: :lol: :!:
Значи вие обърквате всички тук,наиш ако фана метлата,адвокат нейден :lol: :lol: :lol:

Този тон го дръжте на майка си! Че не сте юрист е от ясно по- ясно! Метлата си я яхнете! А с документа, ако сънаследниците не са само двама, сама се сетете какво да направите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Няма за какво да се сещам,почина отдавна добрия човечец...умориха го едни други колена :cry:
Ще минавам на прахосмукачка,между другото тези които работят в "кухнята" на съдопроизводството са вещи и в хигиената и в услугите и в уменията от практиката...докато си пият кафенце и врачуват за любов на секретарките..
А щом ти е неприятно да общуваш с мен една обикновена правистка,и аз няма да общувам с теб,необикновен кръгъл адвокат :cry: :wink: Еми това е,имам право да се защитя :lol: :lol: :lol: :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 03 Мар 2008, 22:54

donna написа:Изумена ти просто прекали ,то единствения ти фен е митко6 ........
Като ти направих забележка на небивалиците дето пишеш той реши ,че те обиждам. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Донна е мобиле,ти му кажи ,че щом ме обиждаш все пак съм ти направила впечатление,което си е комплимент за мара подробната :lol: :lol: :lol:
Разбрах те аз,щом се включваш в моите теми въпроси :wink: :lol: :lol:
Лоша почти като мен :lol: :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот bebitor » 03 Мар 2008, 23:13

izymena написа:... една обикновена правистка,и аз няма да общувам с теб,необикновен кръгъл адвокат :cry: :wink: Еми това е,имам право да се защитя :lol: :lol: :lol: :lol:

Абсурд е да ме заблудите :lol: :lol: :lol:
Думите отлитат, написаното остава /verba volant, scripta manent/, а Вашите писания са на лаик... Защото абсолютно всеки юрист знае, без изключение, че няма отказ от наследство в полза само на един, конкретен сънаследник :!: И в други теми Ви четох шедьоврите!
Не ми е ясно от кого се защитавате- аз само предпазвам питащият от Вашите съвети :lol: :lol: :lol:
Да се занимавам с Вашата персона ми е под достойнството- не сте ми в категорията...
Р.Р. По-добре кръгъл адвокат, отколкото кръгъл тъпоъгълник :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот izymena » 03 Мар 2008, 23:35

bebitor написа: Защото абсолютно всеки юрист знае, без изключение, че няма отказ от наследство в полза само на един, конкретен сънаследник :!: И в други теми Ви четох шедьоврите!
Не ми е ясно от кого се защитавате- аз само предпазвам питащият от Вашите съвети :lol: :lol: :lol:
Да се занимавам с Вашата персона ми е под достойнството- не сте ми в категорията...
Р.Р. По-добре кръгъл адвокат, отколкото кръгъл тъпоъгълник :lol: :lol: :lol:

Лично в моя случай съпруг се отказва в полза на син..И няма да кажа че и една сестра се отказва в полза на другата им сестра и стават двама наследници от едно коляно :roll: :lol:
Ми ако щът да ми четат съветите,като си нямат друга работа може и да ме попрочетат,то за излишни "глупости" не трябва много патило,а и малко смях ще дойде свежарско в тези пролетни дни.
Като ти е под достойнството,що ми отговаряш,хм?Тъпоъгълниците мноо ли те дразнят :lol: :lol: :lol: Аз пък никъде не те обидих,с което в съзнанието ми съм едно ниво над теб,защото нито ще ми спаднеш самочувствието ,нито знанията които съм придобила,а как ще се изказвам,те така та да ме разбере питащия,юристкия речник там в съда на живо..Тук не питат хора от добро,а и не знаят терминологиите и речниците..Аз докато се конституирам из форума,знаеш ли къв срам брах :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ако обичаш не ми злепоставяй персоната като се изтъкваш и искаш да те забележат,аз съм и хубава и умна...хитрец Юрая Хиип такъв,те такива като теб гледат в деловодството да минат с някое бонбонче та да им придвижи нещата по-бързо,а хонорара от клиента който може и да не спечели никой не го е еня.
Не съм юрист,но знам че ГПК СЕ СЪСТОИ ЕДИНСТВЕНО ОТ 349 ЧЛ.,зависи как ще се домогнеш до него за да е доволен неподелителя и наемодателя..Ето до този извод съм стигнала,та какъвто и нов кодекс да сътворят все натам ще отиват нещата за в бъдеще.Адвокат не звучи престижно,комерсиално е спечелил делото на клиентите си.Което пък от своя страна в процес на делба или каквото и да е човек даже започва да няма нужда от услугите в проточване на процеса.Което е жалко за вас,но не аз съм виновна,виновни няма ,има допускане на жалби,насрочване на дела през 9 месеца и 2-3 години и какво ли още не...та не си го изкарвай на мен,ами поухажвай съпругата си,може да си заслужил а да не знаеш...Ма няма да съм ти адвокат ся,да ти обяснявам с кой чл. да й се доказваш :lol: :lol:
Аз мога и без адвокати,просто не завеждам дело,ами чета в папките какво са написали адвокатите на моите сънаследници и преписвам батка,с един удар два листа :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот bebitor » 04 Мар 2008, 00:20

Адвокат- това звучи комерсиално... Пък тя е хубава и умна...
Свалката си я бива. Каранедеф- не ревнувай :lol: И на мене веднъж да ми излезе късметът :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bobka » 04 Мар 2008, 05:21

Изумена, словесните салати, които твориш във форума са просто ....... изумителни. Ако влагаше толкова енергия в редовния прием на лекарства и адекватна психо-терапия, може би наистина, ако не всички, то поне някои от потребителите щяха да повярват на писаниците ти. :lol:
bobka
Младши потребител

Назад към Семейни казуси