- Дата и час: 20 Дек 2024, 20:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дарение ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Дарение ?
Здравейте. Въпросът е следния: Имот - има трима наследници с идеални части. Може ли някой от наследниците да направи дарение на своята част без да има подялба на имота ? Благодаря Ви.
- Nedelcho_Mihaylov
- Нов потребител
ykovachev написа:При дарение - не.
И още по-добре да се избегнат данъците при дарение е отказът от своя дял в полза на друг притежател с предварително мисля устно договаряне
- izymena
- Потребител
dtsl написа:здравейте,
майка ми ще ми прави дарение . Съпругът ми дали ще има участие в този имот ?
Не
- system
- Активен потребител
dtsl написа:здравейте,
майка ми ще ми прави дарение . Съпругът ми дали ще има участие в този имот ?
Да, но според ЗН ако вашият съпруг ви надживее, то той наследява част от дарения ви отмайка ви имот, заедно с деца ако има такива.
- zzzzz
- Потребител
izymena написа:ykovachev написа:При дарение - не.
И още по-добре да се избегнат данъците при дарение е отказът от своя дял в полза на друг притежател с предварително мисля устно договаряне
izymena, пишете по всяка тема, а дори не сте юрист. Засрамете се- няма такова животно "отказ от своя дял в полза на друг притежател/съсобственик". Обърквате човека И грешката не е в термина
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:izymena написа:ykovachev написа:При дарение - не.
izymena, пишете по всяка тема, а дори не сте юрист. Засрамете се- няма такова животно "отказ от своя дял в полза на друг притежател/съсобственик". Обърквате човека И грешката не е в термина
Хе хе,не ми е нужно да казвам дали съм правист или не,но имам документ за отказ на един наследник в полза на друг
Терминини,термини..ама ние сме с позициии от заради такива компетентни младежи
- izymena
- Потребител
Изумена ти просто прекали ,то единствения ти фен е митко6 ........
Като ти направих забележка на небивалиците дето пишеш той реши ,че те обиждам.
- donna
- Старши потребител
izymena написа:Хе хе,не ми е нужно да казвам дали съм правист или не,но имам документ за отказ на един наследник в полза на друг
Този тон го дръжте на майка си! Че не сте юрист е от ясно по- ясно! Метлата си я яхнете! А с документа, ако сънаследниците не са само двама, сама се сетете какво да направите
Rara avis in terris
-
bebitor написа:izymena написа:Хе хе,не ми е нужно да казвам дали съм правист или не,но имам документ за отказ на един наследник в полза на друг
Значи вие обърквате всички тук,наиш ако фана метлата,адвокат нейден
Този тон го дръжте на майка си! Че не сте юрист е от ясно по- ясно! Метлата си я яхнете! А с документа, ако сънаследниците не са само двама, сама се сетете какво да направите
Няма за какво да се сещам,почина отдавна добрия човечец...умориха го едни други колена
Ще минавам на прахосмукачка,между другото тези които работят в "кухнята" на съдопроизводството са вещи и в хигиената и в услугите и в уменията от практиката...докато си пият кафенце и врачуват за любов на секретарките..
А щом ти е неприятно да общуваш с мен една обикновена правистка,и аз няма да общувам с теб,необикновен кръгъл адвокат Еми това е,имам право да се защитя
- izymena
- Потребител
donna написа:Изумена ти просто прекали ,то единствения ти фен е митко6 ........
Донна е мобиле,ти му кажи ,че щом ме обиждаш все пак съм ти направила впечатление,което си е комплимент за мара подробната
Разбрах те аз,щом се включваш в моите теми въпроси
Лоша почти като мен
- izymena
- Потребител
izymena написа:... една обикновена правистка,и аз няма да общувам с теб,необикновен кръгъл адвокат Еми това е,имам право да се защитя
Абсурд е да ме заблудите
Думите отлитат, написаното остава /verba volant, scripta manent/, а Вашите писания са на лаик... Защото абсолютно всеки юрист знае, без изключение, че няма отказ от наследство в полза само на един, конкретен сънаследник И в други теми Ви четох шедьоврите!
Не ми е ясно от кого се защитавате- аз само предпазвам питащият от Вашите съвети
Да се занимавам с Вашата персона ми е под достойнството- не сте ми в категорията...
Р.Р. По-добре кръгъл адвокат, отколкото кръгъл тъпоъгълник
Rara avis in terris
-
bebitor написа: Защото абсолютно всеки юрист знае, без изключение, че няма отказ от наследство в полза само на един, конкретен сънаследник И в други теми Ви четох шедьоврите!
Не ми е ясно от кого се защитавате- аз само предпазвам питащият от Вашите съвети
Да се занимавам с Вашата персона ми е под достойнството- не сте ми в категорията...
Р.Р. По-добре кръгъл адвокат, отколкото кръгъл тъпоъгълник
Лично в моя случай съпруг се отказва в полза на син..И няма да кажа че и една сестра се отказва в полза на другата им сестра и стават двама наследници от едно коляно
Ми ако щът да ми четат съветите,като си нямат друга работа може и да ме попрочетат,то за излишни "глупости" не трябва много патило,а и малко смях ще дойде свежарско в тези пролетни дни.
Като ти е под достойнството,що ми отговаряш,хм?Тъпоъгълниците мноо ли те дразнят Аз пък никъде не те обидих,с което в съзнанието ми съм едно ниво над теб,защото нито ще ми спаднеш самочувствието ,нито знанията които съм придобила,а как ще се изказвам,те така та да ме разбере питащия,юристкия речник там в съда на живо..Тук не питат хора от добро,а и не знаят терминологиите и речниците..Аз докато се конституирам из форума,знаеш ли къв срам брах
Ако обичаш не ми злепоставяй персоната като се изтъкваш и искаш да те забележат,аз съм и хубава и умна...хитрец Юрая Хиип такъв,те такива като теб гледат в деловодството да минат с някое бонбонче та да им придвижи нещата по-бързо,а хонорара от клиента който може и да не спечели никой не го е еня.
Не съм юрист,но знам че ГПК СЕ СЪСТОИ ЕДИНСТВЕНО ОТ 349 ЧЛ.,зависи как ще се домогнеш до него за да е доволен неподелителя и наемодателя..Ето до този извод съм стигнала,та какъвто и нов кодекс да сътворят все натам ще отиват нещата за в бъдеще.Адвокат не звучи престижно,комерсиално е спечелил делото на клиентите си.Което пък от своя страна в процес на делба или каквото и да е човек даже започва да няма нужда от услугите в проточване на процеса.Което е жалко за вас,но не аз съм виновна,виновни няма ,има допускане на жалби,насрочване на дела през 9 месеца и 2-3 години и какво ли още не...та не си го изкарвай на мен,ами поухажвай съпругата си,може да си заслужил а да не знаеш...Ма няма да съм ти адвокат ся,да ти обяснявам с кой чл. да й се доказваш
Аз мога и без адвокати,просто не завеждам дело,ами чета в папките какво са написали адвокатите на моите сънаследници и преписвам батка,с един удар два листа
- izymena
- Потребител
Адвокат- това звучи комерсиално... Пък тя е хубава и умна...
Свалката си я бива. Каранедеф- не ревнувай И на мене веднъж да ми излезе късметът
Свалката си я бива. Каранедеф- не ревнувай И на мене веднъж да ми излезе късметът
Rara avis in terris
-
Изумена, словесните салати, които твориш във форума са просто ....... изумителни. Ако влагаше толкова енергия в редовния прием на лекарства и адекватна психо-терапия, може би наистина, ако не всички, то поне някои от потребителите щяха да повярват на писаниците ти.
- bobka
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|