начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Към коя истанция да се обърна

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Към коя истанция да се обърна

Мнениеот miraco » 01 Мар 2008, 21:18

По време на делото за родителските права върху дъщеря ми,успях да докажа че бившата ми жена лъже,и нейните свидетели също.Но съдйката не направи нищо,даже и устна забележка.А мога с едно писмо да се опитам да докажа че бившата ми е дала пари на съдйката.Някой може ли да ми каже какво да направя в тези случай и към кого да се обърна.
miraco
Нов потребител

Re: Към коя истанция да се обърна

Мнениеот sarbijanac » 01 Мар 2008, 22:13

miraco написа:По време на делото за родителските права върху дъщеря ми,успях да докажа че бившата ми жена лъже,и нейните свидетели също.Но съдйката не направи нищо,даже и устна забележка.А мога с едно писмо да се опитам да докажа че бившата ми е дала пари на съдйката.Някой може ли да ми каже какво да направя в тези случай и към кого да се обърна.

Ако решението не е влязло в сила - обжалвайте пред Въззивната инстанция. Ако е влязло в сила - имате възможност за отмяна /специфично производство пред ВКС/.
Не Ви съветвам да правите оплаквания от съда.Да-има такава възможност.Сигнали за корупция се подават до висшия съдебен съвет.Но все едно сте се оплакали на арменския поп.
Да Ви напомня,че от днес е в сила новия ГПК.Още и ние практикуващите не сме го разучили и не сме се парили от него.Все пак не предприемайте нищо без адвокатска помощ.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот system » 01 Мар 2008, 22:53

Само да Ви предупредя, след като тръгвате ва "компроматна война" със съдийката, доказдателствата Ви срещу нея следва да са много солидни. Ако само "се опитате" да докажете, може да си изпатите. Недоказаното обвинение в подкуп може да е основание колежката да Ви съди до девето коляно. Нали не Ви се лежи в затвора за набедяване в престъпление ?
system
Активен потребител

Мнениеот system » 01 Мар 2008, 23:32

poli_g написа:miraco :arrow: при адвокат!
Колега system, моите уважения, но не смятам да е приложим/ доказуем/ състава на чл.286 :wink:

Всимчко зависи от поведението на питащия - ако сезира ВСС с подобно "обвинение" срещу съдия и то после не се докаже ...
system
Активен потребител

Re: Към коя истанция да се обърна

Мнениеот miraco » 02 Мар 2008, 10:45

Говорил съм с адвоката си,той ми каза ако искам ще подаде оплакване от мое име,каза ми че шансовете ми да се преборя със съдийката са 30 на 70 процента в полза на съдята.Независимо че вярва че казвам истината,в България засега е това положението.Затова искам мнение и на хора като вас.
Благодаря все пак за отговорите.
miraco
Нов потребител

Мнениеот donna » 02 Мар 2008, 11:20

poli_g написа:miraco :arrow: при адвокат!
Колега system, моите уважения, но не смятам да е приложим/ доказуем/ състава на чл.286 :wink:

Поли е права , а и при дела от тоя род/род. права/ вс. излага своята позиция . Тая позиция винаги е такава ,че др. страна ще каже ЛЪЖА, мойта истита е истината. А няма такова нещо,народа си вади кирливите ризи и ........Тогава се чуват реплики от рода тоя дал пари ,оня почерпил незнам си кого .
Оставете съдията на мира да си върши работата .
И си помислете защо вие и майката на детето не можете да се държите човешки помежду си в името на детето ,после други са ви виновни .
donna
Старши потребител

Мнениеот blossom » 04 Мар 2008, 10:17

Към питащия - май не сте наясно, че докато изслушва свидетелите съдията не може да им каже - "сперете, Вие лъжете". Какво точно очаквате да направи в съдебно заседание - всички доказателства съдията обсъжда в решението си, като излага дали ги приема за достоверни, защо и т.н. Не сте обяснили имате ли вече решение, как са приети от съда тези показания?
Кажете и какво е това писмо, с което ще докажете даването на подкуп, за да ви посъветваме качестевено.
blossom
Потребител

Назад към Семейни казуси